17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialPatronul unei firme imobiliare şi manelistul Nelu de la Craiova reţinuţi pentru...

Patronul unei firme imobiliare şi manelistul Nelu de la Craiova reţinuţi pentru înşelăciune

Patronul firmei „Patria Imobiliare”, Costinel Silviu Diculescu, care construia un cartier rezidenţial în comuna doljeană Malu Mare, şi cântăreţul de manele Nelu Anca, pe numele de scenă Nelu de la Craiova, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, care, în noaptea de miercuri spre joi, au emis ordonanţe pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.

Cei doi sunt acuzaţi că ar fi înşelat 30 de persoane cu suma de 1,5 milioane de euro, sub pretextul că le vor vinde locuinţe în cartierul rezidenţial.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, agent Amelia Căprărin, a declarat, joi, pentru Agerpres, că Silviu Diculescu şi Nelu Anca urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, percheziţii domiciliare în Craiova, pentru destructurarea unei grupări ce se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 1,5 milioane de euro. În acest caz, procurorii au audiat patru persoane.

Potrivit procurorilor, gruparea acţiona în municipiul Craiova şi avea drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale din inducerea în eroare a mai multor persoane cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare – cumpărare cu privire la imobile situate în zona rezidenţială de la Malu Mare.

Silviu Diculescu se prezenta drept dezvoltator imobiliar, calitate în care a negociat şi a semnat mai multe antecontracte de vânzare – cumpărare cu persoane fizice şi juridice, având ca obiect vânzarea unor suprafeţe de teren intravilan, situate în comuna Malu Mare. Acesta se obliga să construiască un imobil pentru preţul de 70.000 de euro, însă, deşi a încasat integral preţul, el nu a mai încheiat contractele de vânzare – cumpărare şi nici nu a predat imobilele, o parte dintre acestea fiind indisponibilizate, înstrăinate către terţi sau ipotecate pentru garantarea unor credite.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă