26.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanţa, obligată să câştige în Rusia

HCM Constanţa, obligată să câştige în Rusia

Echipa de pe litoral are nevoie de un succes în meciul cu ruşii de la St. Petersburg HC pentru a mai spera la calificarea în optimile Ligii Campionilor.

 

rimele trei partide disputate de HCM Constanţa în Liga Campionilor la handbal masculin au fost pierdute. Două dintre aceste înfrângeri au venit în faţa unor echipe cu care HCM se află în luptă directă pentru accederea în faza următoare a competiţiei. Toma, Popescu şi compania joacă, azi, a patra partidă a grupei, în compania celor de la St. Petersburg HC, o altă echipă aspirantă la calificarea în optimile întrecerii.

Pentru echipa de pe litoral, meciul din Rusia este cea din urmă şansă pentru a rămâne în cărţile calificării. HCM nu mai are voie să facă nici un pas greşit dacă doreşte să acceadă între cele mai bune 16 echipe ale continentului. „Am pierdut startul în Liga Campionilor, dar nu este totul pierdut. Înfrângerile de până acum le punem pe seama ghinionului, deoarece în cel puţin două dintre acestea am jucat bine şi doar inexactităţile de final au dus la cedarea acelor puncte. Sperăm să nu mai facem aceeaşi greşeală miercuri, chiar dacă jucăm în deplasare, pe terenul unei echipe ruse care reprezintă o şcoală de handbal foarte puternică”, a declarat tehnicianul Eden Hairi.

Partea bună a întâlnirii din această seară este că echipa rusă nu are secrete în faţa HCM-ului. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în sezonul trecut, împărţindu-şi victoriile. HCM a câştigat la Constanţa şi a pierdut în Rusia, de asemenea după un meci pe care l-a dominat. „Echipa St. Petersburg este aceeaşi ca cea de anul trecut. Am reuşit să ne impunem atunci în unul din jocuri, iar în Rusia am pierdut nemeritat. Sper să ne luăm revanşa şi totodată să obţinem punctele care ne menţin în lupta pentru calificare”, a declarat Alexandru Buligan, antrenorul portarilor de la HCM.

Meciul dintre St. Petersburg HC şi HCM Constanţa se joacă în această seară, de la ora 18.00, şi va fi condus de brigada spaniolă formată din Gregorio Muro San Jose şi Alfonso Rodriguez Murcia. 

 

Crăciun nu mai antrenează HCM

Cele trei înfrângeri din Liga Campionilor i-au fost fatale tehnicianului Ion Crăciun. Constănţeanul nu şi-a dat demisia după eşecul cu Cimos Koper de joia trecută, dar a anunţat că pleacă de la conducerea echipei după meciul de campionat cu HC Caraş Severin, câştigat de echipa de pe litoral cu scorul de 30-18. Antrenorul şi-a depus demisia şi aşteaptă acum aprobarea acesteia de către conducerea clubului.

3 înfrângeri a acumulat HCM Constanţa în tot atâtea partide disputate în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Cele mai citite

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă