13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialUn lider al reţelei islamiste Haqqani, ucis într-un raid aerian american efectuat...

Un lider al reţelei islamiste Haqqani, ucis într-un raid aerian american efectuat în Pakistan

Un lider al grupării islamiste afgane Haqqani a fost ucis într-un raid efectuat joi, în Pakistan, de avioane fără pilot americane, în acelaşi atac fiind ucişi şi alţi membri ai organizaţiei care are legături cu reţeaua al-Qaida, scrie Washington Post, în ediţia online, citat de Mediafax.

Acesta pare a fi primul atac direct al Statelor Unite asupra unei reţele despre care există zvonuri că ar fi susţinută de serviciile secrete pakistaneze.

Raidul aerian american a avut loc în apropierea oraşului Dande Darpa Khel, în regiunea tribală Waziristanul de Nord, situată la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan.

Potrivit unui oficial pakistanez, atacul s-a soldat cu moartea unui lider al reţelei Haqqani şi a altor cel puţin doi insurgenţi.

Statele Unite acuză reţeaua Haqqani de implicare în atacurile care au vizat ambasada americană din Kabul, în septembrie, precum şi Cartierul General ISAF din capitala afgană.

Gruparea Haqqani este considerată de oficialii americani ca fiind extrem de violentă, având legături cu reţeaua al-Qaida. În plus, serviciile de informaţii pakistaneze sunt acuzate că i-ar oferi susţinere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă