23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialStart în Maratonul internaţional de la Bucureşti

Start în Maratonul internaţional de la Bucureşti

Duminică dimineaţa s-a dat startul în Maratonul internaţional de la Bucureşti, cursă organizată de Asociaţia Bucharest Running Club şi ajunsă anul acesta la cea de-a 4-a ediţie, relatează Agerpres.

Câteva mii de alergători, care nu s-au speriat de vremea mohorâtă de afară, s-au aliniat la startul acestei curse, al cărei traseul iniţial a fost modificat, din cauza Adunării Parlamentare a statelor membre ale NATO, care are loc în Capitală.

Startul maratonului s-a dat la ora 9,30, în Piaţa Alba Iulia, traseul continuând până la intersecţia Bd Unirii şi Bd Brătianu, cu întoarcere la stânga pe Splaiul Unirii, pe pod, şi continuare până la intersecţia cu Mihai Bravu, unde alergătorii se vor întoarcere pe Splaiul Unirii, vor face stânga la Pasaj Mărăşeşti pe Bd Mircea Vodă, apoi dreapta pe Bd Unirii până la Piaţa Alba Iulia, vor continua pe Bd Burebista 200 m, apoi dreapta pe Bd Decebal până la intersecţia cu Mihai Bravu, cu întoarcere la trecerea de pietoni de pe Bd Decebal, înapoi pe Bd Decebal şi continuare pe Bulevardul Unirii. Acest traseu se repetă de 4 ori. Finish-ul va avea loc în Piaţa Alba Iulia, pe interiorul pieţei.

Raiffeisen Bucharest International Marathon este organizat în colaborare cu Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Român şi Federaţia Română de Atletism.

În afara maratonului propriu-zis, evenimentul din Capitală mai cuprinde un semimaraton, o ştafetă, o cursă populară, precum şi una rezervată persoanelor aflate în scaun cu rotile, după ce sâmbătă a fost organizat un cros al copiilor.

Competiţia este acreditată internaţional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor lumii şi afiliată AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor Stradale)

Cele mai citite

Iohannis nu a fost informat din timp de inundațiile din sudul Moldovei

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României,...

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei! „Era lipsă de respect să nu accept”

Wojciech Szczesny, fostul portar al lui Arsenal și Juventus, a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru a-l înlocui pe Marc Andre ter...

Justiția face recrutări masive: Peste 14% din posturile de judecător și 25% de procuror, scoase la concurs

CSM anunță că are vacante peste 700 de posturi de judecători și tot atâtea pentru procurori Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că a demarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă