17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalJazz românesc în celebrul Club 606, din Chelsea

Jazz românesc în celebrul Club 606, din Chelsea

Una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc, Luiza Zan, va cânta alături de muzicienii Sorin Romanescu şi Alex Man în 606 Club, Londra.

 

În această seară, Luiza Zan va inaugura seria de concerte realizată în parteneriat cu prestigioasa scenă a jazz-ului londonez, în cadrul experimentului „606 Club – European Exchange”.

Luiza Zan este renumită pentru vocea puternică, melodiile originale şi amestecul neconvenţional de jazz, latino, folk şi blues. Solista va interpreta prima parte a concertului alături de chitariştii Sorin Romanescu şi Alex Man, iar a doua parte va include un jam session cu muzicieni britanici, printre care marele basist Laurence Cottle, care va veni în decembrie la Bucureşti, pentru o serie de concerte în cadrul aceluiaşi program, European Exchange.

„Două chitare şi o voce, realizând împreună muzica a trei suflete empatice ce transmit publicului diferitele forme ale melodiei, ale ambientului armonic rafinat, varietatea paletei vocale şi subtilitatea dialogului în trei”, descrie Luiza proiectul clubului, numit „Standards On Double Six”.

Celebrul club se află în cartierul select Chelsea şi funcţionează de peste 30 de ani, condus de muzicianul Steve Rubie încă din anul 1976. În anii 1970-1980 a căpătat o reputaţie de invidiat în lumea jazzului londonez, pe care şi-o menţine prin programul original, cu nume de referinţă din jazz-ul britanic şi internaţional.

Cele mai citite

Banca Națională a Republicii Moldova menține rata dobânzii la 3,60% pentru a treia oară consecutiv

Banca Națională a Republicii Moldova a decis menținerea ratei dobânzii de bază la 3,60% pentru a treia oară consecutiv, a anunțat joi Biroul de...

Zeci de elevi au ajuns la spital după ce au mâncat la școală

Zeci de elevi de la Școala gimnazială din comuna Vlădaia, județul Mehedinți, au ajuns la spital după ce au mâncat la școală prin programul...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...
Ultima oră
Pe aceeași temă