0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalJazz românesc în celebrul Club 606, din Chelsea

Jazz românesc în celebrul Club 606, din Chelsea

Una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc, Luiza Zan, va cânta alături de muzicienii Sorin Romanescu şi Alex Man în 606 Club, Londra.

 

În această seară, Luiza Zan va inaugura seria de concerte realizată în parteneriat cu prestigioasa scenă a jazz-ului londonez, în cadrul experimentului „606 Club – European Exchange”.

Luiza Zan este renumită pentru vocea puternică, melodiile originale şi amestecul neconvenţional de jazz, latino, folk şi blues. Solista va interpreta prima parte a concertului alături de chitariştii Sorin Romanescu şi Alex Man, iar a doua parte va include un jam session cu muzicieni britanici, printre care marele basist Laurence Cottle, care va veni în decembrie la Bucureşti, pentru o serie de concerte în cadrul aceluiaşi program, European Exchange.

„Două chitare şi o voce, realizând împreună muzica a trei suflete empatice ce transmit publicului diferitele forme ale melodiei, ale ambientului armonic rafinat, varietatea paletei vocale şi subtilitatea dialogului în trei”, descrie Luiza proiectul clubului, numit „Standards On Double Six”.

Celebrul club se află în cartierul select Chelsea şi funcţionează de peste 30 de ani, condus de muzicianul Steve Rubie încă din anul 1976. În anii 1970-1980 a căpătat o reputaţie de invidiat în lumea jazzului londonez, pe care şi-o menţine prin programul original, cu nume de referinţă din jazz-ul britanic şi internaţional.

Cele mai citite

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă