23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialŢi-ar plăcea să locuieşti aici? Vezi cum arată oraşul viitorului

Ţi-ar plăcea să locuieşti aici? Vezi cum arată oraşul viitorului

Deşi pare rupt dintr-un film cu James Bond, oraşul viitorului ar putea arăta cu totul diferit. Dispunând de 11 punţi active, patru heliporturi, mai multe piscine, propriul port dar şi o zonă de observaţie panoramică, “proiectul Utopia”  a fost prezentat la show-ul iahturilor de la Monaco, conform dailymail.co.uk.

Chiar dacă are mai multe în comun cu o platformă maritimă petrolieră decat cu un iaht, “Utopia” oferă o nouă perspectivă a unui design neconvenţional. Proiectat de BMT Nigel Gee, din Southampton, Marea Britanie, oraşul plutitor  măsoară 100 de metri în diametru, şi se află la 65 de metri deasupra mării. Nu se ştie încă care vor fi costurile proiectului dar nici cine va dori să îl achiziţioneze.

Platforma este proiectată să reziste în condiţii meteo extreme, fiecare din cele patru picioare dispunând de un propulsor puternic. Fiind totuşi pe mare, se poate deplasa, însă la viteze mici. Nava de lux va fi dotată cu spaţii exclusiviste şi distincte pentru spectacole, restaurante, baruri, cluburi şi cazinouri, fiind destinată unui segment de piaţă exclusivist.

„Viziunea asupra viitorului este de multe ori limitată de prezent sau reprezintă uneori reflexii ale trecutului. Percepţia iahturilor strict ca mijloace de transport reprezintă o constrângere de proiectare. Utopia nu se vrea a fi un mijloc de transport, ci mai degrabă o insulă, un loc unde se poate locui”, a declarat directorul firmei Yacht Design.

În acelaşi timp, în acest an, designerii britanici au elaborat deja planurile pentru o replică plutitoare a principatului Monaco şi a celebrelor sale repere, inclusiv pista circuitului de la Monte Carlo.

Ideea aparţine firmei Yacht Desing, care a dorit astfel să realizeze proiectarea unui iaht unic în lume, care să reflecte stilul şi rafinamentul principatului.

Cele mai citite

Bijuterii care au aparținut Mariei Tănase, scoase la licitație

Piese din colecția celebrei cântărețe Maria Tănase vor fi scoase la licitație marți, 17 septembrie, în cadrul evenimentului „Something Old, Something New, Something Blue”,...

5 produse și accesorii esențiale pentru obținerea unui vin de calitate

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene

România a obținut un post de vicepreședinte al Comisiei Europene, în persoana Roxana Mânzatu, care se va ocupa de portofoliul „Competențe și Educație, Locuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă