17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAndrei Plăcintă a recunoscut în faţa instanţei că a consumat canabis în...

Andrei Plăcintă a recunoscut în faţa instanţei că a consumat canabis în timpul liceului

Fiul senatorului Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, a fost audiat, luni, la Tribunalul Bucureşti în procesul în care este acuzat de tentativă de omor, acesta povestind scandalul în care a fost implicat în decembrie 2010, recunoscând totodată că a consumat canabis şi alcool în timpul liceului.

Andrei Plăcintă, care a venit însoţit la instanţă de mama sa, a aşteptat timp de mai multe ore în sala de judecată sau pe holurile Tribunalului Bucureşti ca dosarul său să fie judecat.

Odată început procesul, judecătoarea a trecut la citirea rechizitoriului, iar ulterior l-a întrebat pe Andrei Plăcintă daca este de acod să dea o declaraţie în faţa instanţei, iar tânărul a acceptat.

În declaraţia sa, Andrei Plăcintă a povestit evenimentele din 6 decembrie 2010, când a fost implicat într-un scandal cu împuşcături pe strada Berzei din Capitală. Tânărul a susţinut că, în ziua respectivă, a fost sunat de fosta sa prietenă, Delia Harabulă, care i-a cerut să se întâlnească, pentru a îi returna 200 de lei pe care îi împrumutase anterior. Întâlnirea, care iniţial fusese stabilită pentru apartamentul lui Andrei Plăcintă, a avut loc pe strada Berzei.

De altfel, tânărul a precizat că relaţia sa cu Delia se încheiase, oficial, dar că se mai vedeau din când în când, deoarece se cunoşteau încă din clasa a IV-a.

Andrei Plăcintă a susţinut că discuţia cu fosta sa prietenă a fost una prietenoasă, chiar au plecat cu maşina sa la plimbare, însă au început să se certe atunci când fata i-a spus că are un nou prieten.

Tânărul a afirmat că i-a cerut fetei telefonul, ca să îl sune pe noul ei prieten, iar aceasta a fost iniţial de acord şi i-a înmnânat telefonul, însă când a văzut că intenţia de a îl suna pe băiatul cu care se întâlnea urma să se concretizeze, a început să ţipe.

Plăcintă a subliniat că nu a lovit-o pe fosta sa prietenă, doar a împins-o pentru a putea să se uite în telefonul său.

Ulterior, tânărul a susţinut că fata a coborât din maşină şi a început să ţipe în mijlocul străzii, ceea ce a atras atenţia trecătorilor, astfel că a intrat în panică şi, pentru că nu ştia cum să o oprească, i-a tras o palmă peste faţă.

Potrivit lui Plăcintă, fata a început să plângă, astfel că mai mulţi bărbaţi s-au apropiat şi au început să întrebe ce se întâmplă, iar unii dintre ei erau ameninţători şi aveau asupra lor cuţite şi alte arme albe.

Tânărul a afirmat că s-a urcat în maşină şi a plecat, deoarece s-a simţit ameninţat, însă a decis să se întoarcă, pentru a o lua şi pe fosta sa prietenă, dar odată întors, a fost atacat şi chiar împuşcat, astfel că a preferat să se urce într-un taxi şi să sune la Poliţie, recunoscând că „a fugit ca vulpea cu coada între picioare”, fără să reuşească să o ia şi pe Delia.

După ce a terminat de povestit ce s-a întâmplat pe 6 decembrie 2010, Andrei Plăcintă a fost întrebat de judecătoare dacă a consumat vreodată substanţe interzise, iar acesta a recunosct că, în timpul liceului, la vârsta de 15-16 ani, a fumat canabis, însă doar în timpul vacanţelor şi doar în Elveţia, unde consumul este legal.

Instanţa a decis continuarea audierilor în acest caz pentru data de 10 octombrie.

Procurorii Parchetului Capitalei l-au trimis în judecată pe Andrei Răzvan Plăcintă, în luna iunie, pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă