17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialHidroelectrica a primit o finanţare de 32 milioane de euro de la...

Hidroelectrica a primit o finanţare de 32 milioane de euro de la RBS România

Principalul producător de energie din România, Hidroelectrica, a primit o finanţare de 32 de milioane de euro din partea RBS România.

Împrumutul este destinat finanţării capitalului de lucru al companiei energetice, urmând să fie restituit în maximum un an, se arată într-un comunicat transmis luni de instituţia bancară, informează Agerpres.

‘Ne dorim să jucăm un rol activ în dezvoltarea sectorului energetic din România, iar împrumutul acordat Hidroelectrica se înscrie în această strategie.

Numai în ultimele 3 luni ale acestui an, RBS România a aprobat facilităţi bilaterale în valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din acest sector’ a declarat Sanda Abrudan, director al Departamentului de Energie şi Resurse din cadrul RBS România.

Hidroelectrica este cel mai important producător de energie electrică din România, principalul producător de servicii de sisteme energetice din România şi, totodată, principalul producător de energie pe piaţa reglementată.

Compania administrează peste 270 de centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, cu o putere totală instalată de 6438 MW.

În condiţiile în care creşterea producţiei de energie regenerabilă este unul dintre angajamentele asumate la nivel european de către Guvernul României, Hidroelectrica se concentrează pe finalizarea proiectelor de investiţii începute în urmă cu câţiva ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă