15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialCompania aeriana pakistaneză a primit alerte false prin e-mail

Compania aeriana pakistaneză a primit alerte false prin e-mail

Compania naţională Pakistan International Airlines (PIA) a anunţat joi că anchetează asupra provenienţei a două e-mailuri cu false alerte cu bombă care au obligat două dintre avioanele sale să aterizeze miercuri în Turcia şi Malaysia, relatează AFP, citat de Mediafax.

Primul avion, care se deplasa de la Manchester, în Marea Britanie, spre Lahore, în estul Pakistanului, a aterizat de urgenţă la Istanbul. Cel de al doilea, care venea dinspre Lahore, a aterizat la Kuala Lumpur, destinaţia sa finală. Cei 378 de pasageri de la bordul primului avion şi cei 178 de la bordul celui de-al doilea au fost evacuaţi, avioanele au fost verificate, dar nu a fost găsită nicio bombă.

Oficiali din cadrul PIA au anunţat că societatea a primit ameninţările prin două e-mailuri miercuri seara şi a cerut imediat piloţilor celor două avioane să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport.

Informaticieni şi anchetatori din cadrul PIA încercau joi să localizeze locul de unde au fost trimise e-mailurile.

„Departamentul de Securitate al companie efectuează cercetări asupra e-mailurilor (…), dar (nu s-a obţinut) nimic concret până acum”, a declarat joi Naveed Aziz, directorul PIA pentru zboruri.

Anchetatorii companiei „acţionează, de asemenea, în coordonare cu serviciile de securitate de pe aeroporturi şi alte agenţii de securitate, dar nu s-a găsit încă nimic concludent”, a adăugat el.

„Este un eveniment pe care îl tratăm cu seriozitate, iar aceste alerte false prin e-mail pot pune în pericol reputaţia noastră şi pe cea a ţării, dacă nu sunt înăbuşite în faşă”, a comentat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul PIA, sub protecţia anonimatului.

Pakistanul, în special zonele sale tribale din nord-vest, un fief al talibanilor, este principalul sanctuar Al-Qaida din lume. Talibanii pakistanezi, aliaţi ai acestei reţele teroriste, desfăşoară de patru ani o campanie de atentate, majoritatea sinucigaşe, în care în întreaga ţară au fost ucise peste 4.600 de persoane. Ei au jurat să răzbune moartea lui Osama ben Laden, eliminat la 2 mai în apropiere de Islamabad de un comando american.

Un oficial de rang înalt din cadrul securităţii aeroporturilor pakistaneze a dat asigurări că, în urma alertelor false, controlul pasagerilor şi bagajelor a fost consolidat.

Cele mai citite

Studiu: Tinerii români cheltuiesc 28% din venituri pe mâncare

Peste 80% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cred că aspirațiile lor financiare sunt realizabile Cook Communication a anunțat publicarea...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă