13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialVictor Piţurcă sfidează evidenţa: ”Mai avem şanse de calificare”

Victor Piţurcă sfidează evidenţa: ”Mai avem şanse de calificare”

Selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat mulţumit de rezultatul nul din meciul cu Franţa şi s-a arătat nedumerit de reacţia nemulţumită a suporterilor români, prezenţi la meciul de inaugurare al Stadionului Naţional în număr de 50.000.

”Nu ştiu ce i-a iritat pe fani în finalul jocului. Nu e vina noastră că a bătut Bosnia pe Belarus. Asta e situaţia. Trebuia să acumulăm puncte din meciurile trecute”, a declarat Piţurcă, aruncând cu alte cuvinte vina pe umerii fostului selecţioner Răzvan Lucescu, sub conducerea căruia echipa naţională nu a reuşit decât un egal acasă cu Albania, 1-1, pierzând în Bosnia, 1-2, după ce a condus cu 1-0 la pauză.

Victor Piţurcă se încăpăţânează să mai creadă că Bosnia nu va lua mai mult de două puncte în ultimele sale jocuri şi că România va învinge acasă Belarusul şi va bate şi în Albania. Selecţionerul mizează acum pe rezistenţa luxemburghezilor în faţa Bosniei: ”Noi sperăm în continuare la calificare. Bosnia va întâlni Luxemburg acasă, iar Luxemburg a bătut Albania”.

În rest, Piţurcă s-a declarat mulţumit de joc, chiar dacă ”naţionala” a refuzat să aibă iniţiativa chiar şi n ultimul sfer de oră, atunci când toată lumea de pe stadion aflase de victoria Bosniei.  

 

………………..

Adio calificare! România – Franţa 0-0

România a remizat cu Franţa, scor 0-0, şi după victoria Bosniei cu Belarus mai are doar şanse teoretice să prindă barajul pentru CE 2012. Pentru a mai spera la calificare Romania trebuie să câştige ultimele două meciuri, iar Bosnia nu trebuie să obţină mai mult de două puncte din dubla cu Luxemburg şi Franţa lucru greu de crezut chiar şi pentru cei mai optimişti suporteri.

 

………………….

SCOR FINAL: ROMÂNIA-FRANŢA 0-0, CALIFICAREA LA EURO 2012 ESTE RATATĂ ÎN PROPORŢIE DE 95%.

MINUTUL 90+3: Meciul se încheie în huiduielile publicului.

MINUTUL 90+1: Schimbare pentru România. Bucur îi ia locul lui Marica moment în care din tribună se aud huiduieli.

MINUTUL 90: Partida este prelungită cu 3 minute.

MINUTUL 87: Marica este foarte aproape de a scăpa singur cu Lloris dar preluarea lasă de dorit.

MINUTUL 85: Francezii au un joc de pase foarte bun. Aceştia încearcă să dea lovitura pe final de meci.

# MINUTUL 83: Al treilea avertisment al tricolorilor în această seară este văzut de Nicoliţă dupa un fault la centrul terenului.

MINUTUL 77: Bogdan Stancu deviază o minge care trece pe lângă poarta lui Hugo Lloris după o centrare excelentă trimisă de Marica.

MINUTUL 76: Încă o schimbare pentru francezi. Cabaye este înlocuit de Nasri.

MINUTUL 75: Meciul este întrerupt. Bănel Nicoliţă este întins pe gazon după un fault dur al lui Ribery.

MINUTUL 71 : Schimbare în naţionala Franţei. Loric Remy îi ia locul lui Valbuena.

#MINUTUL 70: Goian vede cartonaşul galben pentru un fault făcut la marginea careului.

MINUTUL 69: Răspunsul tricolorilor vine rapid. Stancu îi oferă lui Marica mingea în faţa portii dar Abidal respinge formidabil.

MINUTUL 68: Creşte presiunea francezilor. Franc Riberz reuşeşte o acţiune personală de toată fumuseţea dar trimite puţin pe lângă poarta românilor.

MINUTUL 63: Ocazie pentru Franţa. Bourceanu îi oferă mingea pe tavă lui Cabaye care trimite peste poarta lui Tătăruşanu.

MINUTUL 60: 55.000 de oameni scandează „România, România”. Naţionala noastră este împinsă de la spate de publicul senzaţional.

MINUTUL 57: Cristi Tănase reuşeşte o fază senzaţională punând doi francezi la pământ din preluare. Tricolorii forţează deschiderea scorului.

MINUTUL 55: Lovitură liberă pentru Franţa. Jucatorii din hexagon nu obţin nimic din această fază.

MINUTUL 48: Chiricheş reuşeşte intervenţia meciului în faţa lui Ribery. Fundaşul român este aplaudat  la şcenă deschisă de 55.000 de oameni.

MINUTUL 47 : Rami timite un şut departe de poarta lui Tătăruşanu.

A început repriza secundă.

PAUZĂ: România-Franţa 0-0

MINUTUL 45 + 3 : Howard Webb fluieră finalul primei reprize.

MINUTUL 45: 3 minute de prelungire se arată de la margine.

MINUTUL 41: Schimbare pentru „tricolori”. Bogdan Stancu îi ia locul lui Costin Lazăr care iese accidentat. Este al doilea jucător al României care se accidentează după Săpunaru care s-a rupt la încălzire.

MINUTUL 37: Chiricheş, fundaşul celor de la Pandurii, intervine decisiv în careu în faţa lui Benzema. Corner pentru „cocoşii galici”. Mingea ajunge din corner direct în braţele lui Tătăruşanu.

MINUTUL 33: Costin Lazăr acuză unele probleme medicale. Mijlocaşul s-a ridicat, dar este obligat să iasă în afara terenului.

MINUTUL 27: Bănel Nicoliţă execută excelent o lovitură liberă dar portarul Franţei este în zi mare.

#MINUTUL 25 : Primul avertisment şi pentru francezi. M’Villa primeşte galbenul după un falut din spate asupra lui Costin Lazăr.

MINUTUL 24: Ritmul partidei nu este unul foarte crescut. Francezii reuşesc să tină mingea la mijlocul terenului.

MINUTUL 22: Mijlocaşul Bourceanu face o partidă senzaţională fiind de netrecut.

MINUTUL 19 : 55.000 de oameni fac valuri şi creează o atmosferă sud-americană în tribune.

#MINUTUL 14: Primul cartonaş galben de pe Naţional Arena este văzut de Cristi Tănase.

MINUTUL 13 : Gazonul începe să cedeze. Iarba s-a desprins deja în mai multe locuri, deşi s-au jucat doar 13 minute.

MINUTUL 9: Prima ocazie pentru „cocoşi”. Valbuena trimite mingea cu capul peste poarta lui Tătăruşanu.

MINUTUL 7: Goian trimite peste poartă dupa un corner executat de Nicoliţă.

MINUTUL 6: Francezii nu găsesc drumul spre poarta lui Tătăruşanu. Atmosfera de pe stadion este senzaţională.

MINUTUL 3: Lovitură liberă pentru România. Bănel Nicoliţă trimite direct pe poartă dar Lloris intervine senzaţional.

Începe partida. Franţa are prima minge a meciului.

 

Echipele de start:

România: Tătăruşanu – Luchin, Chiricheş, Goian, Raţ – Bourceanu – Nicoliţă, Lazăr, Tănase, Cociş – Marica

Franţa: Lloris – Sagna, Rami, Abidal, Evra – Martin, „M’Villa, Cabaye, Valbuena – Benzema, Ribery

………………………

Într-un fel paradoxal, lucrurile par să se alinieze în favoarea României înaintea jocului decisiv cu Franţa. Ştirile proaste, ghinioanele şi evidenta inferioritate a trupei lui Victor Piţurcă pot lucra pentru „tricolori”. Totul este ca selecţionerului, cunoscut pasionat de barbut, să-i „iasă mâna”.

Iarba verde de acasă

Gazonul nou montat s-a stricat deja! O veste proastă, dar un lucru care ar putea favoriza  „naţionala” română. Jucători ca Ribery, Benzema, Nasri sau Evra ar deveni mult mai periculoşi pe o suprafaţă ireproşabilă. Victor Piţurcă s-ar putea pregăti să profite de incompetenţa administratorilor arenei. Selecţionerul ar avea astfel şanse să reediteze succesul obţinut împotriva  Olandei pe „orezăria” de la Constanţa, în octombrie 2007.

Blazonul Franţei

Adversarii vor să pară liniştiţi şi încrezători. Pulbicaţia L’Equipe observă că tripleta Mutu – Chivu – Tamaş nu mai este de actualitate şi că marcatorul din Luxemburg, Torje, este suspendat. Şi îl lasă pe fostul atacant al lui Nantes, Viorel Moldovan, să tragă concluzia: „Nu sunt multe motive de optimism pentru România”. Moldovan îşi nuanţează afirmaţia: „Nu avem un stil clar de joc, nu avem osatură şi nici continuitate”. Totuşi, articolul din L’Equipe aduce a exerciţiu de autoconvingere. Francezii par că au nevoie de confirmări că meciul de marţi seara nu va fi unul dificil. Rezultatele lor din actuala campanie ar justifica o astfel de atitudine. Fotbaliştii selecţionaţi de fostul campion mondial Laurent Blanc au pierdut pe teren propriu cu Belarusul, s-au chinuit pentru a scoate trei puncte în Albania şi nu au avut strălucire în cele două victorii cu 2-0 asupra Luxemburgului. Iar în primul meci cu România au punctat decisiv doar pentru că arbitrul nu a văzut un offside mare la Remy. Blanc îşi va aminti probabil că în acea întâlnire, chiar dacă au jucat ultradefensiv în multe momente, românii tot au reuşit să bifeze două ocazii mari.

Iute ca „Săgeata”

Victor Piţurcă are şi probleme cu accidentările înaintea meciului de marţi. Galamaz va fi aproape sigur înlocuit de tânărul Chiricheş, în timp ce Marica este încă incert. Dacă şi atacantul lui Schalke va lipsi din echipa de start, atunci Piţurcă poate apela la soluţia Marius Niculae, jucător pe care l-a convocat în regim de urgenţă. Iarăşi, norocul i-ar putea surâde. În afară de Gigel Bucur, Niculae este singurul atacant din lot titular la echipa sa de club. Nu doar atât: „Săgeată” a înscris în acest start de sezon de cinci ori pentru Dinamo, aducându-le aminte suporterilor de fotbalistul care impresiona pentru Sporting Lisabona. De altfel, Niculae a marcat de 13 ori în cele 38 de selecţii la „naţională”. Nu ar fi aşadar nicio surpriză dacă Marius Niculae, ignorat iniţial de selecţioner, ar ajunge să aibă un rol determinat în meci.

Istoria potrivnică

România nu a mai bătut Franţa de 39 de ani. În 1972, Anghel Iordănescu şi Cornel Dinu marcau pentru un 2-0 obţinut la Bucureşti.

Iată rezultatele ultimelor cinci meciuri dintre România şi Franţa:

Franţa – România  2-0  – 08.10.2010 – Paris – preliminarii CE 2012

Franţa – România  1-1  – 05.09.2009  – Paris – preliminarii CM 2010

România – Franţa  2-2  – 11.10.2008 – Constanţa – preliminarii CM 2010

România – Franţa  0-0  – 09.06.2008 – Zurich – CE 2008

Franţa – România  2-1  – 13.02.2002 – Paris – amical

Echipele probabile pentru meciul de marţi seara sunt următoarele:

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Goian, Raţ – Cociş, Bourceanu, C. Lazăr – Nicoliţă, C. Tănase – Marica.

Franţa: Lloris – Reveillere, Kaboul, Abidal, Evra – M’Vila, A. Diarra – Malouda, Nasri, Ribery – Benzema.

Jocul va începe de la ora 21.45 şi va fi transmis în direct pe TVR 1 şi în format live text pe romanialibera.ro.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă