17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecial14 oficiali polonezi demişi şi un regiment desfiinţat, în urma raportului privind...

14 oficiali polonezi demişi şi un regiment desfiinţat, în urma raportului privind Smolensk

Un regiment al aviaţiei poloneze însărcinat cu pregătirea zborurilor demnitarilor a fost dizolvat, iar 14 oficiali din armată – între care ministrul-adjunct al apărării şi trei generali – au fost demişi, ca urmare a concluziilor raportului privind accidentul de la Smolensk, a anunţat joi premierul, potrivit NewsIn.

Regimentul special 36 al aviaţiei, care transporta politicieni şi demnitari, a fost desfiinţat. Oficialii vor călători acum cu avioane civile, în urma unui acord încheiat cu LOT, compania aeriană naţională a Poloniei, a informat premierul Donald Tusk.

Adjunctul ministrului apărării, Czeslaw Piatas, a fost demis, alături de alţi 13 ofiţeri, între care trei generali, a mai anunţat Tusk.

Măsurile intervin ca urmare a raportului privind accidentul de la Smolesnk, în care preşedintele Lech Kacyznski şi alţi 95 de demnitari şi-au pierdut viaţa, în aprilie 2010.

Raportul a dus, de asemenea, săptămâna trecută, la demisia ministrului apărării, Bogdan Klich.

Adjunctul său, generalul Czesław Piątas, demis joi de premierul Tusk, a fost la un moment dat şef al Statului Major al armatei poloneze. El este unul dintre autorii planului de modernizare a forţelor armate poloneze şi unul dintre arhitecţii integrării acestei ţări în structurile NATO.

Raportul polonez despre accidentul de la Smolensk a criticat, între altele, antrenamentul inadecvat al piloţilor furnizat de forţele aeriene poloneze şi faptul că zborul nu fusese suficient pregătit.

“Suntem decişi să aplicăm repede şi, cred, fără resentimente, sugestiile comisiei Miller, după catastrofa de la Smolensk”, a declarat noul ministru al apărării, Tomasz Siemoniak.

Cele mai citite

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă