18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialŢeapă de 2.000 de euro la o casă de schimb valutar

Ţeapă de 2.000 de euro la o casă de schimb valutar

O casieriţă a alertat poliţia că a fost păcălită cu 2.000 de euro de un individ. Femeia spune la casa de schimb valutar în care lucra, a venit un bărbat să schimbe 5.000 de euro în lei. După ce a numărat banii, femeia a constatat că din teanc lipsesc 50 de euro. Bărbatul a luat banii spunând că revine imediat cu suma completă.

Cum s-au desfăşurat lucrurile

Clientul a revenit, casiera a luat teancul de 5000 de euro de la bărbat şi, fără să-i mai numere aşa cum procedează cu orice sumă primită sau dată, i-a dat acestuia contravaloarea în lei.

Mult mai târziu, casiera de la casa de schimb valutar, a constatat – spune ea- că din teancul respectiv lipsesc 2.000 de Euro. Ea a alertat poliţia.

Comunicatul IJP Caraş Severin, spune că „în după-amiaza zilei de 22.07.2011, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi cetăţenii străini au înşelat o casieră de la o casă de schimb valutar din Oţelu Roşu cu 2.200 de Euro. Iniţial, cei doi s-au prezentat pentru schimbul valutar, însă casiera i-a refuzat pe motivul lipsei sumei de 50 de euro.

Ulterior, unul din cei doi i-a înmânat o altă sumă de valută susţinând că sunt 5.000 de euro. Casiera a primit valuta fără a o mai număra şi i-a dat suma de 20.850 lei, reprezentând contravaloarea în lei. Al doilea cetăţean a schimbat suma de 100 de euro, după care a plecat. Casiera a constatat că din suma de 5000 de Euro lipsesc 2.200 de euro. La scurt timp, poliţiştii au depistat unul din bărbaţi pe strada Ştefan cel Mare, acesta fiind M.M., în vârstă de 45 de ani.

Cel de-al doilea a fost depistat în trafic de către lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acesta este E.N., de 27 de ani, ambii fiind cetăţeni bulgari. Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune” spune agentul Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin.

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă