18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCRONOLOGIE. Tot ce știm până acum despre atentatele de la Londra. VIDEO

CRONOLOGIE. Tot ce știm până acum despre atentatele de la Londra. VIDEO

O serie de atacuri teroriste au avut loc, sâmbătă noaptea, la Londra, la numai două săptămâni de la atentatul de la Manchester, soldat cu 22 de morți., Atacurile de sâmbătă noaptea s-au soldat cu șase morți și 48 de răniți, conform celui mai recent bilanț. 

BBC News a adunat toate informațiile care se cunosc în acest moment: 

– Poliția și ambulanțele au fost chemate să intervină pe Podul Londrei, la ora 22.08, ora locală, după ce o dubă a intrat în pietoni. 

– Poliția a anunțat că șase oameni au fost omorâți și trei suspecți au fost împușcați în atacul de la Podul Londrei și în apropierea Pieței Borough. Ei au anunțat că o dubă a intrat cu viteză în pietoni, înainte ca suspecții să coboare și să înjunghie mai mulți trecători și un ofițer de poliție.

– Suspecții purtau veste explozive false, a anunțat Scotland Yard. 

– Polițiștii înarmați i-au omorât pe suspecți la opt minute de la primul apel de urgență. 

– Serviciul de Ambulanță al Londrei a anunțat că 48 de pacienți au fost duși la cinci spitale, iar alți răniți au fost tratați la locul incidentului. Peste 80 de doctori au îngrijit victimele pe străzi. 

– Conservatorii și-au suspendat campania generală pentru alegeri. 

– Premierul Theresa May participă la o întâlnire de urgență Cobra cu ceilalți membri ai guvernului. 

– Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă teroristă la ”critic” și a detașat polițiști înarmați pe străzi după 23 mai, la o zi de la atacul de la Manchester, în care și-au pierdut viața 22 de persoane. În 27 mai, nivelul a fost coborât la ”sever”; totuși, acest lucru înseamnă că un nou atac se poate produce oricând, transmite Reuters. În 22 martie, Khalid Masood a intrat cu o mașină înhiriată în pietoni, pe Westminster Brigde, și a înjunghiat un polițist, înainte să fie împușcat mortal. Alte cinci persoane și-au pierdut viața în acest atac. 

În 8 iunie, britanicii au alegeri. 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă