11.6 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialUn şarpe de peste jumătate de metru lungime a fost capturat din...

Un şarpe de peste jumătate de metru lungime a fost capturat din curtea unei grădiniţe din Piteşti

Un şarpe de casă de peste jumătate de metru lungime a fost capturat, joi, de reprezentanţii Poliţiei Animalelor Argeş şi ai Poliţiei municipale, din curtea grădiniţei particulare „Casa cu pitici”, din Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, şarpele a apărut în curtea grădinţei în timp ce cei zece copii care se aflau în grădiniţă erau la programul de somn, iar educatoarele instituţiei l-au reperat în momentul în care aşteptau ca micuţii să se trezească pentru a putea ieşi cu ei în parcul din faţa clădirii, la joacă.

„La un moment dat, l-a văzut o colegă de-a mea, are peste o jumătate de metru şarpele, este de apă sau nu ştiu cum să-i mai spun, că nu mă pricep. Copiii sunt în siguranţă, erau oricum la somn, ei nu ştiu ce s-a întâmplat, dar problema era că nu mai puteam ieşi în condiţii de siguranţă în curte cu cei zece micuţi pe care îi avem aici, iar noi avem o grădină de joacă şi un parc extraordinar de frumoase. Poliţia l-a văzut într-un tufiş de tuia”, a declarat administratorul grădiniţei, Ioana Popescu.

Conducerea instituţiei a sunat imediat la Serviciul Unic de Urgenţă 112, iar la faţa locului au venit lucrătorii Poliţiei municipiului Piteşti care au încercat fără succes să prindă şarpele de casă, care avea o lungime de peste o jumătate de metru.

Ulterior, în zonă au venit reprezentanţii Poliţiei Animalelor Argeş care, după o jumătate de oră de pândă, au capturat reptila şi au transportat-o departe de zona locuită, în habitatul ei natural.

„,Nu este periculos, este prea mic, nu are ce să facă acum pentru a fi periculos, mănâncă lăcuste, şoareci. L-am prins şi o să-l ducem de aici, în acest moment nu mai este niciun pericol pentru oameni”, a declarat dr Ion Măndoiu, de la Poliţia Animalelor Argeş.

Reprezentanţii Poliţiei Animalelor Argeş spun că este posibil ca şarpele să fi venit dintr-o pădure de lângă cartierul piteştean Găvana, de la aproximativ 500 de metri, şi să fi fost atras de apa din fântâna arteziană din curtea grădiniţei de copii.

Cele mai citite

Anunț public pentru autorizație de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social în Bucureşti Sectorul 4, Bulevardul MĂRĂŞEŞTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, înregistrată cu număr...

Fii brand întâi la tine acasă

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbră, deși au nevoie de lumină și soare mult, produsele românești sunt rara avis pe rafturile marilor...

Hezbollah anunță intensificarea conflictului cu Israel după moartea liderului Hamas

Gruparea militantă Hezbollah din Liban a declarat vineri că va escalada acțiunile militare împotriva Israelului, ca răspuns la eliminarea liderului Hamas, Yahya Sinwar, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă