20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialOpt persoane au murit şi alte zeci au fost date dispărute în...

Opt persoane au murit şi alte zeci au fost date dispărute în naufragiul unei ambarcațiuni cu migranți, pe coastele Libiei

O nouă tragedie a lovit coastele Libiei. Cel puţin opt migranţi au murit într-un naufragiu, în timp ce încercau să ajungă în Europa pe mare, informează paza de coastă, potrivit Agerpres.

"Aceste opt corpuri fac parte dintr-un total de 120 sau 130 de pasageri care se aflau pe barca pneumatică", a afirmat sâmbătă șeful pazei de coastă din localitatea Garabulli (60 de kilometri est de Tripoli), colonelul Fathi al-Rayani.

Corpurile migranților erau înghesuite într-o barcă pneumatică dezumflată, reperată la peste nouă kilometri în largul coastelor orașului Garabulli, a constatat un corespondent al AFP care a însoțit paza de coastă la locul naufragiului.

Purtătorul de cuvânt al Marinei libiene, generalul Ayub Kassem, a făcut cunoscut sâmbătă că "patrule ale pazei de coastă de la Zawia (45 de kilometri vest de Tripoli) au interceptat vineri dimineață cinci bărci pneumatice și două ambarcațiuni din lemn transportând peste 570 de migranți clandestini".

În momentul în care au fost reperate, ambarcațiunile erau însoțite de cinci libieni pe un jet-ski și două ambarcațiuni cu motor dintre care una a fost neutralizată, iar trei din cei cinci bărbați au fost reținuți, a precizat el.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), vreo 61.250 de persoane au ajuns în Italia de la începutul anului și peste 1.778 și-au pierdut viața sau sunt dați dispăruți în urma naufragiilor în tentativa lor de a traversa Marea Mediterană.

Cele mai citite

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă