17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialComuniştii au pierdut două voturi în procesul de renumărare pentru Consiliul Municipal...

Comuniştii au pierdut două voturi în procesul de renumărare pentru Consiliul Municipal Chişinău

Partidul Comuniştilor a pierdut două voturi în procesul de renumărare a opţiunilor exprimate de alegători pentru Consiliul Municipal Chişinău la scrutinul local din 5 iunie, relatează NewsIn

Publicaţia Timpul relatează că la secţia 212 din Râşcani, Partidul Comuniştilor a pierdut două voturi. Un vot a fost acordat Partidului Liberal, iar celălalt a fost declarat nevalid.

Renumărarea voturilor pentru Consiliul Muncipal Chişinău a început în această dimineaţă, după ce Curtea Supremă de Justiţie a aprobat procedura la solicitarea Partidului Liberal, care a semnalat nereguli la alegerile locale din 5 iunie.

Aproximativ 4.000 de persoane participă la renumărarea voturilor pentru Consiliul Muncipal Chişinău, iar rezultate sunt aşteptate mâine dimineaţă.

La alegerile locale din 5 iunie, Partidul Comuniştilor a obţinut 46,11% din voturi (26 de mandate), Partidul Liberal – 31,82% (17 mandate), Partidul Liberal Democrat – 13,99% (7 mandate) şi Partidul Democrat – 13,13 (1). Partidul Liberal, care a invocat erori la numărarea voturilor, s-a arătat convins că Alianţa pentru Integrare Europeană, coaliţia aflată la guvernare la Chişinău, va mai obţine un mandat în Consiliul Muncipal după renumărare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă