15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăGDPR43 de oameni au murit din cauza E.coli

43 de oameni au murit din cauza E.coli

Epidemia provocată de bacteria E.coli s-a soldat cu noi victime în Germania, bilanţul ajungând la cel puţin 43 de morţi în Europa, potrivit autorităţilor sanitare germane, citate de AFP, informează Mediafax.

Doar una dintre persoane a murit în afara Germaniei, şi anume o femeie din Suedia, a precizat Institutul Federal pentru Supraveghere Sanitară Robert Koch.

În cadrul epidemiei, care s-a propagat prin consumul de seminţe germinate, au fost înregistraţi aproximativ 3.800 de bolnavi, în 16 ţări, dintre care 850 de bolnavi în stare gravă, a anunţat joi, pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Numărul noilor cazuri înregistrate scade în mod constant, de la vârful epidemiei, înregistrat la 22 mai. Dar, dacă se ţine cont de întârzierea în semnalarea cazurilor, numărul total de bolnavi din Germania va creşte, în continuare, a subliniat OMS.

Potrivit unui studiu al unor cercetători de la Universitatea din Munster, publicat miercuri în revista Lancet, bacteria „ucigaşă” este o combinaţie de două tulpini, şi anume o tulpină Ehec (E.coli enterohemoragic) şi o tulpină Eaec (E.coli enteroagregativ), deosebit de periculoasă, din cauza capacităţii sale de a se ataşa de peretele intestinal.

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă