31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016850 de angajaţi ai Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi

850 de angajaţi ai Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi

Aproximativ 850 de angajaţi din cadrul Regionalei CFR Craiova vor fi disponibilizaţi,a anunţat preşedintele Federaţiei Sindicale Mişcare Comercial (FSMC), potrivit Mediafax.

Primii 500 de oameni vor fi concediaţi începând cu 8 iulie, în timp ce pentru ceilalţi angajaţi- 200 de la CFR Călători şi 126 la CFR Infrastructură- nu a fost stabilit un calendar.

„A venit un directoraş şi ne-a spus să se angajeze paznici sau mecanici dacă vor. Oameni care au studii superioare, care au facultate. Păi să se angajeze ei paznici”, a declarat şeful sindicaliştilor, Gheorghe Frăţică.

Persoanele care vor fi disponibilizate vor avea „reale dificultăţi” în a-şi găsi un loc de muncă, a mai spus el. „Ceferistul are un specific al activităţii şi este greu să lucrezi la reconversia lui”.

Preşedintele FSMC a afirmat că reprezentanţii Regionalei CFR Craiova nu au respectat programul de restructurare convenit cu sindicaliştii.

„Noi am vorbit şi am convenit ca să fie disponibilizate posturile în care nu există activitate. Să se facă o analiză şi să vedem. Şi-au bătut joc de acest program de restructurare şi s-au dus la Bucureşti doar cu cifre. Nu se poate aşa ceva”, a declarat Gheorghe Frăţică.

La nivel naţional, pe întreaga reţea CFR, ar urma să fie disponibilizate aproximativ 6.500 de persoane, susţine preşedintele FSMC. Cei mai mulţi provin de la CFR Marfă, respectiv 2.851 persoane, CFR Infrastructură – 2.500 şi CFR Călători – 1.021.

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene a Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj susţine că disponibilizările vor fi anunţate la Bucureşti.

Cele mai citite

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...

Atenție șoferi: Obligația de a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă odată cu scăderea temperaturilor și apariția zăpezii

Odată cu răcirea vremii și apariția zăpezii, poleiului sau a gheții, șoferii sunt avertizați că trebuie să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă,...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă