17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialRectorul Universităţii de Medicină Timişoara vrea să dea în judecată ANI, după...

Rectorul Universităţii de Medicină Timişoara vrea să dea în judecată ANI, după ce primeşte „hârtia oficială”

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Timişoara, deputatul PDL Ştefan Drăgulescu, afirmă că va da în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce va primi documentul oficial, care arată că se află în incompatibilitate,relatează Mediafax.

„Când primesc hârtia de la ANI dau în judecată instituţia care a declarat o dată compatibilitatea şi o dată incompatibilitatea. Deci, într-un an şi jumătate, eu am primit două rezoluţii contrare de la această instituţie. La sfârşitului anului 2009, în urma unor sesizări, am primit de la ANI că funcţia de parlamentar şi rector sunt compatibile. Mai mult, cele două comisii juridice, în special cea a Senatului, formate din oameni eminenţi, au stabilit că cele două funcţii sunt compatibile şi legea nu acţionează retroactiv”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

El a spus că, dacă „justiţia română nu va face dreptate în acest caz”, el este decis să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului.

„Deşi sunt convins că se va face dreptate în justiţie, dacă nu se va face dreptate voi merge până la CEDO pentru că nu am ce pierde, în câteva luni mă pensionez, deci în 2012 nu voi mai fi rector”, a mai afirmat Drăgulescu.

Agenţia Naţională de Integritate susţine că sunt în incompatibilitate rectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, rectorul UMF „Carol Davila”, Florian Popa, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Nicolae Robu şi rectorul UMF „Victor Babeş”, Ştefan Drăgulescu, întrucât pe lângă aceste funcţii, ei sunt şi parlamentari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă