17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialUltima şansă de a reînvia

Ultima şansă de a reînvia

Echipa naţională a României va întâlni vineri, de la ora 21.00, pe stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, selecţionata Bosniei-Herţegovina, în cadrul grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012.

Partida cu Bosnia-Herţegovina va fi decisivă pentru naţionala României, care, de pe penultimul loc al grupei, mai are doar şanse teoretice de a ajunge la EURO 2012. Practic, însă, în cazul unei înfrângeri sau al unui egal, tricolorii vor ieşi chiar şi din calculele matematice de calificare la întrecerea continentală de anul viitor. Misiunea elevilor lui Răzvan Lucescu de a obţine trei puncte va fi însă îngreunată de numeroasele absenţe de marcă din formaţie.

După retragerea lui Cristian Chivu de la naţională încă de dinaintea reunirii lotului, au urmat accidentările stoperului Dorin Goian, de la echipa italiană Palermo, şi atacantului Bogdan Stancu, de la Galatasaray Istanbul. Astfel, Răzvan Lucescu va conta în defensivă pe apărătorii centrali Gabriel Tamaş, Florin Gardoş sau Paul Papp, cărora li se va alătura debutantul Cristian Oroş, unul dintre preferaţii lui Răzvan Lucescu, chemat de urgenţă la lot în locul lui Goian. În atac, în locul lui Stancu a fost convocat Ianis Zicu, de la FC Timişoara, golgheterul stagiunii proaspăt- încheiate a Ligii I, cu 18 goluri marcate, care a înscris o singură dată în cele zece meciuri susţinute în tricoul naţionalei.

Tot în atac Lucescu jr va conta pe Marica, devenit noul căpitan de echipă, şi pe Adrian Mutu. Chiar dacă pregătirea naţionalei a început cu zece zile înainte de meciul cu Bosnia, atmosfera este foarte bună. Chiar şi cei şapte jucători convocaţi de la Steaua şi Dinamo după finala Cupei României – Ciprian Tătăruşanu, Florin Gardoş, Iasmin Latovlevici, Cristian Tănase, Romeo Surdu (toţi Steaua) şi Gabriel Torje, Marius Alexe (ambii Dinamo) – au uitat de resentimente şi s-au concentrat exclusiv pe pregătirea partidei cu Bosnia.

„Ne-am întâlnit cu zece zile înaintea meciului cu Bosnia, pentru că a fost o situaţie puţin ciudată, campionatul s-a terminat cu zece zile înaintea partidei şi ar fi existat riscul ca majoritatea jucătorilor să stea fără pregătire şi să piardă ceea ce acumulaseră până acum. A mai fost şi situaţia lui Marica, un jucător foarte important pentru naţională chiar dacă nu joacă la echipa de club”, a explicat Răzvan Lucescu, care nu pare a fi deranjat de faptul că, mai mult ca sigur, şefii FRF îl vor înlocui indiferent de rezultatul din meciul cu Bosnia. Cosmin Olăroiu, primul pe lista de înlocuiri, a amânat deja semnarea contractului cu echipa arabă cu care era în discuţii, după ce Mircea Sandu, preşedintele FRF, se pare că i-a promis că-l va numi la cârma naţionalei chiar dacă tricolorii vor câştiga meciul de vineri.

Bosniacii se mulţumesc şi cu egal

Safet Susici, selecţionerul Bosniei-Herţegovina, care va ajunge la Bucureşti cu o zi înaintea meciului, a declarat că pentru echipa sa ar fi ideal să câştige meciul cu reprezentativa României, dar a precizat că este bun şi un rezultat de egalitate. „Românii sunt într-o criză adâncă, dar pentru noi poate fi o sabie cu dublu tăiş, nu trebuie în nici un caz să fim relaxaţi. Românii vor fi foarte motivaţi şi periculoşi deoarece pentru ei va fi ultima şansă de a mai spera la Euro 2012.

Nouă ne-ar fi bună şi o remiză, dar ar fi mai uşor de obţinut dacă am înscrie. Sigur, ne-am dori victoria, ar fi scenariul ideal”, a spus Susici, care nu şi-a ascuns satisfacţia că în teren nu va fi Cristian Chivu. „E un lucru bun că nu-l vom mai avea adversar pe Chivu, care era liderul echipei. Oricum, nu trebuie să ne uităm la problemele lor, ci la evoluţia noastră”, a comentat tehnicianul bosniac. Cele 200 de bilete la tribuna I, a câte 20 de lei, puse în vânzare pentru meciul România – Bosnia-Herţegovina, s-au vândut, ieri, în aproximativ o oră şi jumătate. Au rămas biletele de 15 lei de la peluză şi cele de 20 de lei de la tribuna a II-a. Organizatorii au pus în vânzare aproximativ 9.000 de bilete la casele de tichete ale stadionului Giuleşti – Valentin Stănescu.

GRUPA D

1. Franţa 5 12 p
2. Belarus 5 8 p
3. Albania 5 8 p
4. Bosnia 4 7 p
5. România 5 5 p
6. Luxemburg 6 1 p

Cele mai citite

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Pepe a dezvăluit detalii despre prima sa relație serioasă

Pepe și-a amintit de prima sa iubire, Dana Gheorghe, o femeie care a jucat un rol important în viața sa la începutul carierei sale...
Ultima oră
Pe aceeași temă