13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecial„Delphinii" de aur

„Delphinii” de aur

Oraşul Constanţa a fost reprezentat de două cluburi la cea mai puternică întrecere de înot din ţară, după Campionatele Naţionale, trei constnţeni numărându-se printre laureaţi.

Sportivii de la Delphin Înot Constanţa şi Atena Sport Club s-au întors de la concursul de nataţie Cupa „Petre Deac”, organizat la bazinul olimpic din Piteşti, cu trei trofee. Vlad Rogoveanu, Alexia Bratosin, Alexandru Preda au reuşit să cucerească trofeele pentru categoria lor de vârstă. Sportivii, antrenaţi de antrenorul emerit Aurel Şeicaru şi de Andrei Petrescu, s-au evidenţiat printre cei 400 de participanţi ce au reprezentat 24 de cluburi din ţară.

Vlad Rogoveanu s-a impus în probele de 50 m spate şi a terminat pe locul secund la 50 m liber, obţinând astfel cupa „Petre Deac” la grupa sa de vârstă. La rândul său, Alexia Bratosin s-a impus la proba de 50 m liber şi a venit a treia la 50 m spate, cucerind şi ea cupa „Petre Deac” la categoria ei de vârstă. Ambii sportivi constănţeni au concurat la grupa de vârstă 2003. Alexandru Preda, antrenat de Andrei Petrescu, a concurat la grupa de vârstă 2002, câştigând proba de 50 m liber şi locul trei la 50 m spate, performanţele acestea aducându-i cupa „Petre Deac”, grupa de vârstă 2002. Sebastian Tulea, 10 ani, a urcat şi el pe ultima treaptă a podiumului la 50 m bras.

Constanţa a fost reprezentată la prestigiosul concurs de mai mulţi sportivi de la două cluburi constănţene. Carla Marian (9 ani), Maria Spânu (9 ani), Carina Moise (9 ani), Ştefan Voicu (10 ani), Andrei Dorneanu (8 ani), legitimaţi la Delphin Înot Club Constanţa şi antrenaţi de prof. Aurel Şeicaru şi Ionuţ Rogoveanu, au avut şi ei prestaţii excelente, însă nu au urcat pe podium. Despre participarea şi rezultatele de la Cupa „Petre Deac”, antrenorul Aurel Şeicaru a spus: „A fost un concurs foarte important, de obiectiv. O întrecere foarte puternică, la care au participat aproape toate cluburile importante din ţară. Suntem mulţumiţi cu ce am realizat”. Micii înotători se pregătesc în bazinul unui hotel din Mamaia.

Viitorul nataţiei constănţene este asigurat

Constănţeanul Răzvan Florea, unicul medaliat olimpic al nataţiei masculine, are urmaşi. Alexia Bratosin şi Vlad Rogoveanu au demonstrat în toate competiţiile la care au participat că au „stofă” de mari campioni. „Alexia şi Vlad sunt pe drumul cel bun. Mai au foarte mult de muncă, însă ei se pregătesc conştiincios şi cred că vor ajunge printre cei mai mari înotători ai României. Totul depinde de ei, de cum se pregătesc şi de plăcerea cu care înoată”, a declarat Aurel Şeicaru despre cei mai preţioşi elevi ai săi.

3 trofee Cupa „Petre Deac” a cucerit Constanţa la competiţia de la Piteşti cu acelaşi nume.

Cele mai citite

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă