12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu şi Berlusconi şi-au exprimat hotărârea de a susţine reformele din Republica...

Băsescu şi Berlusconi şi-au exprimat hotărârea de a susţine reformele din Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul italian Silvio Berlusconi au discutat , în cadrul întâlnirii la Palatul Cotroceni, despre traseul european al Republicii Moldova. Cei doi oficiali şi-au exprimat susţinerea pentru reformele demarate de autorităţile de la Chişinău, relatează NewsIn.

În cadrul convorbirilor pe teme regionale, preşedintele Băsescu a subliniat că integrarea europeană a Republicii Moldova constituie o prioritate a politicii externe a României şi a exprimat speranţa că evoluţiile pozitive înregistrate în ultima perioadă vor continua în acelaşi ritm. În context, cei doi înalţi demnitari au exprimat hotărârea comună de a susţine eforturile de implementare şi adâncire a reformelor demarate în ultimii ani în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Mai mult, Băsescu a subliniat satisfacţia părţii române pentru dinamismul schimburilor bilaterale, apreciind că parteneriatul strategic consolidat între România şi Italia este o expresie a relaţiilor de excelenţă dintre cele două ţări. Şeful statului român a exprimat, totodată, susţinerea pentru creşterea investiţiilor italiene în România, în sectoare precum energia, infrastructura şi agricultura.

Berlusconi a subliniat rolul benefic al comunităţii româneşti din Italia şi al comunităţii de afaceri italiene din România la asigurarea creşterii economice a celor două state, inclusiv în momentele dificile ale crizei economice.

În cadrul discuţiilor axate pe tematica europeană, premierul italian a exprimat apreciere faţă de îndeplinirea, de către România, a criteriilor de aderare la Schengen şi a reiterat susţinerea fermă pentru aderarea României în 2011. De asemenea, Berlusconi a dat asigurări că vor fi căutate modalităţi de eliminare treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români pe piaţa forţei de muncă italiană.

Convorbirile bilaterale au inclus, de asemenea, un schimb de opinii asupra situaţiei economice din unele ţări europene, precum şi asupra evoluţiilor recente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă