1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportBăsescu şi Berlusconi şi-au exprimat hotărârea de a susţine reformele din Republica...

Băsescu şi Berlusconi şi-au exprimat hotărârea de a susţine reformele din Republica Moldova

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul italian Silvio Berlusconi au discutat , în cadrul întâlnirii la Palatul Cotroceni, despre traseul european al Republicii Moldova. Cei doi oficiali şi-au exprimat susţinerea pentru reformele demarate de autorităţile de la Chişinău, relatează NewsIn.

În cadrul convorbirilor pe teme regionale, preşedintele Băsescu a subliniat că integrarea europeană a Republicii Moldova constituie o prioritate a politicii externe a României şi a exprimat speranţa că evoluţiile pozitive înregistrate în ultima perioadă vor continua în acelaşi ritm. În context, cei doi înalţi demnitari au exprimat hotărârea comună de a susţine eforturile de implementare şi adâncire a reformelor demarate în ultimii ani în Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Mai mult, Băsescu a subliniat satisfacţia părţii române pentru dinamismul schimburilor bilaterale, apreciind că parteneriatul strategic consolidat între România şi Italia este o expresie a relaţiilor de excelenţă dintre cele două ţări. Şeful statului român a exprimat, totodată, susţinerea pentru creşterea investiţiilor italiene în România, în sectoare precum energia, infrastructura şi agricultura.

Berlusconi a subliniat rolul benefic al comunităţii româneşti din Italia şi al comunităţii de afaceri italiene din România la asigurarea creşterii economice a celor două state, inclusiv în momentele dificile ale crizei economice.

În cadrul discuţiilor axate pe tematica europeană, premierul italian a exprimat apreciere faţă de îndeplinirea, de către România, a criteriilor de aderare la Schengen şi a reiterat susţinerea fermă pentru aderarea României în 2011. De asemenea, Berlusconi a dat asigurări că vor fi căutate modalităţi de eliminare treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români pe piaţa forţei de muncă italiană.

Convorbirile bilaterale au inclus, de asemenea, un schimb de opinii asupra situaţiei economice din unele ţări europene, precum şi asupra evoluţiilor recente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

România primește 34 de milioane de euro de la UE, pentru compensarea pagubelor aduse de secetă

Comisia Europeană a alocat României suma de 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), pentru a ameliora daunele cauzate...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă