7.8 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSpecialCum să gestionezi costurile dupa ce ai fost diagnosticat cu cancer (P)

Cum să gestionezi costurile dupa ce ai fost diagnosticat cu cancer (P)

Cu peste 1,000,000 de pacienți oncologici diagnosticați anual doar în România și 100,000 de decese anual, la nivel european, cancerul reprezintă cea mai costisitoare afecțiune medicală, chiar și înainte de diagnosticare, în cadrul procesului de prevenție.

Conform Organizației Mondiale pentru Sănătate, cancerul de plămâni, stomac, ficat, colon sau sân au provocat, într-un singur an, 13% din totalul deceselor înregistrate la nivel mondial – 8,2 milioane.

Prevenția este, spun medicii, cheia combaterii bolii, dar și cea mai eficientă strategie de control al bolii, inclusiv din punct de vedere financiar. Unele progrese medicale sunt promițătoare, dar sunt, deseori, și inaccesibile.

În România, spre exemplu, costurile incipiente pentru fiecare pacient diagnosticat cu cancer sunt printre cele mai mari, la nivel european, și depășesc chiar și 10,000 de euro.

De anul acesta, pacienții oncologici români au o nouă șansă în lupta cu cancerul. MediSky International, parte a Grupului MediHelp, unul dintre liderii pe piața asigurărilor de sănătate internaționale, alături de LAMP Insurance și The New European Surgical Academy (NESA), pun la dispoziția românilor o nouă formă de finanțare pentru investigațiile din primele stadii ale cancerului.

Cardul NESA (NESACARD), asigură accesul la o sumă de 2000 de euro, în schimbul unei donații de 33 de euro pentru a sprijini activitatea Academiei.

Suma de 2000 de euro poate fi accesată imediat pentru investigațiile incipiente necesare în cazul suspiciunii de cancer, indiferent de furnizorul medical ales, pentru servicii medicale precum:

  • Consultație pentru diagnosticare:
  • Proceduri de diagnosticare precum scanări CT sau RMN
  • Testarea genomică în vederea tratamentului
  • Chimioterapie
  • Consultații homeopate
  • Second opinion și navigare medicală de la oncologii de top ai NESA
  • Recomandări pentru cele mai potrivite instituții medicale cu expertiză pentru un caz specific

În același timp, în urma diagnosticării, tratamentul pentru cancer implică numeroase proceduri medicale extrem de costisitoare pentru pacient și familia sa, precum:

  • Vizite la medic
  • Analize de laborator
  • Proceduri pentru diagnostic și tratament ce includ costuri pentru medici, echipament medical sau taxe de cameră
  • Testele imagistice (Raze X, scanări CT și RMN)
  • Tratamente radiologice (implanturi, radiații externe sau ambele)
  • Medicamente în timpul spitalizării și în ambulatoriu
  • Stațiile de spitalizare, care includ costuri și pentru medicamente, analize, asistență medicală sau consultări cu specialiști
  • Proceduri chirurgicale (costuri separate pentru chirurg, patolog, sala de operații, echipamente ori medicamente)

Pentru a face față acestor costuri, cea mai bună soluție pare a fi asigurarea de sănătate privată. O parte dintre companiile asiguratoare oferă planuri de asigurare medicala sau asigurare internațională de sănătate menite să acopere o mare parte din costurile implicate de prevenția, diagnosticarea și tratamentul cancerului.

Planul de asigurare medicală internațională poate fi utilizat în întreaga lume, indiferent de furnizorul medical ales, și poate acoperi până la 100% costurile pentru tratamentul cancerului, în funcție de compania asiguratoare. 

Cele mai citite

Criza apei în SUA: Schimbările climatice și lipsa de personal specializat agravează situația

Statele Unite se confruntă cu o amenințare iminentă asupra aprovizionării cu apă potabilă, cauzată de efectele schimbărilor climatice și de infrastructura învechită. Pe lângă acestea,...

FIFA modifică regulile transferurilor după cazul Lassana Diarra. Noi reglementări provizorii anunțate

FIFA a adoptat un set de reguli temporare pentru transferurile jucătorilor, în urma unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene legate de...

Asistență medicală de urgență de Crăciun: Nouă spitale și Ambulanța București-Ilfov, în prima linie

În perioada 25-27 decembrie, nouă spitale de adulți și copii, alături de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, vor asigura asistența medicală de urgență Potrivit unui comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă