17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRemiză între vecini

Remiză între vecini

Fanii CFR-ului au avut de ales, într-o zi de luni după-amiază, între meciul favoriţilor cu Gloria Bistriţa şi un somn liniştitor, iar 90% dintre aceştia au optat pentru a doua variantă. De-abia s-au strâns 1.000 de oameni pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la partida contra unei echipe care se luptă pentru salvarea de la retrogradare, de departe cea mai slabă asistenţă la un meci de pe teren propriu al clujenilor. Suporterii alb-vişiniilor prezenţi pe stadion au regretat, însă, după primele 45 de minute că nu au rămas acasă.

Mureşan şi compania, neobişnuiţi să evolueze la asemenea ore, au considerat că au doar un antrenament, iar bistriţenii, motivaţi, au luat meciul în serios. În minutul 10, Adrian Nalaţi a trimis dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, lateral stânga, direct sub bara porţii lui Mihai Mincă, pentru un gol tras la indigo cu cel al stelistului Cristi Tănase din meciul cu Napoli. CFR-ul a avut o reacţie de orgoliu trei minute mai târziu, dar Paul Batin a trimis cu capul doar în transversala porţii lui Albuţ. Au urmat câteva minute în care clujenii s-au chinuit să ajungă la poarta oaspeţilor şi de-abia în minutul 35 aceştia l-au mai pus la încercare pe portarul bistriţenilor. Atunci, Gabi Mureşan şi Cristi Panin au avut o dublă ocazie, dar şuturile lor au fost parate de către Albuţ. Plictisiţi în tribune, fanii feroviarilor au început cu miştourile, iar pasele favoriţilor au fost acompaniate de ole-uri.

„Scrieţi că e blat”

Jucătorii lui Alin Minteuan nu au făcut nimic pentru a schimba situaţia, atât din teren cât şi din tribune, ba mai mult s-au umplut de ruşine la ultima fază a reprizei. Alexandru Tudose a profitat de marcajul „la sânge” al clujenilor la o lovitură de colţ şi a marcat cu capul pentru un 0-2 care a adus acuzaţii de blat în tribune şi, în acelaşi timp, huiduieli de care nu a scăpat nici preşedintele Iuliu Mureşan, coborât la vestiare după fluierul de final al primei părţi.

Vizita preşedintelui şi-a făcut efectul în a doua repriză, pe care alb-vişiniii au început-o în forţă, dar Cristi Bud, intrat în locul lui Sergiu Buş, şi Nuno Diogo au ratat ocazii bune de a reintra în meci. În minutul 61, însă, renegatul din Gruia, Bud, nu a mai iertat şi a redus din handicap printr-un şut de la marginea careului. CFR-ul a trecut pe lângă 1-3 şapte minute mai târziu, când Souleymane Keita a tras puţin pe lângă poartă, dar şi pe lângă egalare, când acelaşi Bud, cel mai bun om de pe teren în a doua repriză, a trimis un nou şut din careu, prins de această dată de Albuţ. În minutul 73, clujenii au beneficiat de o lovitură indirectă din careu, obţinută de acelaşi Bud, iar Gabi Mureşan a readus, într-un fel, normalitatea pe tabelă.

2-2 şi CFR-ul a pornit cursa pentru un al treilea gol puţin sperat la pauză, dar Batin a ratat o şansă imensă la chiar prima fază de la reluarea jocului. Campionii şi-au consumat forţele pentru a egala, iar până la finalul meciului nu s-au mai apropiat periculos de poarta Bistriţei decât prin şuturi de la distanţă. Scor final 2-2, un punct ce ajută pe Gloria, care a mai făcut un pas pentru salvarea de la retrogradare, în timp ce evoluţia clujenilor, per total, a fost caracterizată sumar de un suporter aflat în vecinătatea mesei presei. „Scrieţi, bă, că e blat”.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dezvăluire șocantă făcută de actrița Tily Niculae, actrița din „La Bloc”

Tily Niculae, cunoscută pentru rolul ei din serialul „La Bloc”, a făcut o dezvăluire tulburătoare, relatând că fiica ei a suferit un accident vascular...

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei

Un agresor a înjunghiat și rănit un elev la o școală japoneză din Shenzhen, sudul Chinei, miercuri, a declarat un oficial chinez, acesta fiind...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă