25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a murit

Cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a murit

Spaniolul Severiano Ballesteros, considerat cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile, a decedat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 54 de ani, informează Mediafax.

Familiei fostului sportiv a declarat că Ballesteros a decedat din cauza unei insuficienţe respiratorii, în locuinţa sa din Pedrena (Spania).

Vestea decesului lui Ballesteros a fost primită cu emoţie în Spania, unde campionul era foarte popular, şi în lumea golfului.

Severiano Ballesteros va fi înmormântat, miercuri, în regiunea natală a sportivului, Cantabria, unde s-au decretat trei zile de doliu.

„Voi juca, pentru că este mai bine să facem asta în onoarea lui Seve. Lui i-ar fi plăcut ca turneul să continue”, a declarat, plângând, Jose Maria Olazabal, prieten şi compatriot al lui Ballesteros, care participă la Openul de golf al Barcelonei.

Organizatorii competiţiei au anunţat că sâmbătă după-amiază se va ţine un minut de reculegere în memoria lui Ballesteros.

Steaua cea mai strălucitoare s-a stins„, a titrat cotidianul El Pais în ediţia online, menţionând „geniul unic” al lui Ballesteros. „Severiano Ballesteros a trecut prin golf, un sport renumit pentru longevitatea practicanţilor, şi prin viaţă ca o stea strălucitoare a cărei rază, amintirea a ceea ce a făcut el, mai dăinuieşte”, a menţionat El Pais.

Tenismanul Rafael Nadal, numărul unu mondial, i-a adus, de asemenea, un omagiu fostului sportiv decedat. „Seve este un model pentru toţi sportivii spanioli caee au avut şansa să îl întâlnească şi să joace golf cu el”, a afirmat Nadal.

Ballesteros a fost operat în 14 octombrie 2008 de tumoare pe creier, iar două zile mai târziu de edem cerebral. El a fost supus unei a treia operaţii în 24 octombrie 2008, fiind operat ultima oară în decembrie 2008.

Severiano Ballesteros, câştigător a cinci turnee de Grand Slam, este considerat drept cel mai bun jucător european de golf din toate timpurile. El a câştigat de cinci ori Ryder Cup cu echipa Europei.

Suferind de dureri persistente la spate, el s-a retras din activitate în iulie 2007.

Cele mai citite

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă