7 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăInternaționalPrima mişcare cu Elan: Money Channel iese din trustul Realitatea

Prima mişcare cu Elan: Money Channel iese din trustul Realitatea

Televiziunea The Money Channel iese din contractul de management cu compania Asesoft, de la 1 iunie, în urma unui acord amiabil, urmând să fie preluată în administrare de compania Media Advertising & Sales, administrată de Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Sorin Freciu a spus că nu vor fi concedieri, echipa fiind de altfel foarte mică, şi că „probabil” va trebui să mai angajeze nişte oameni.

Totodată, acesta a declarat că decizia de a renunţa la Asesoft a fost luată împreună cu noul proprietar al Realitatea, Elan Schwartzenberg.

Firma Media Advertising & Sales, cu sediul în Bucureşti, este deţinută în proporţie de 95 la sută de Sorin Freciu, potrivit Registrului Comerţului.

Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu. Contractul de management semnat între Asesoft şi Realitatea Media nu conţine clauze privind schimbarea acţionariatului Realitatea Media, potrivit lui Ghiţă.

Elan Schwartzenberg a cumpărat, pe 29 aprilie, 91 la sută din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82 la sută din grupul media.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro. Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă să „să fie lăsat în pace” de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu nou învestit a dat prima OUG. Ce măsuri prevede la nivelul administraţiei publice centrale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni seara, Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, care transpune în legislaţie...

Ilfovul interzice tăierile comerciale de păduri: Plan de management și centuri verzi pentru viitor

Într-o decizie istorică, tăierile de păduri în scop comercial vor fi interzise în județul Ilfov, marcând o etapă importantă pentru conservarea mediului. Consiliul Județean...

România a acordat ajutoare de stat de 1,3 miliarde de euro, între 2019-2023, majoritatea investitorilor fiind străini

Principalele sectoare beneficiare au fost industria auto, tehnologia, industria alimentară, producția ușoară și sectorul medical O analiză publicată de EY România arată că, în perioada...
Ultima oră
Pe aceeași temă