22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProtocolul USL s-a blocat la Năvodari

Protocolul USL s-a blocat la Năvodari

Astăzi ar trebui semnat protocolul Uniunii Social-Liberale la nivelul oraşului, dar între liderii locali ai PSD şi PNL, foşti contracandidaţi la primărie, există divergenţe mari.

Preşedintele filialei locale PSD Năvodari, Nicolae Matei, susţine că nu doreşte să semneze protocolul de colaborare al Uniunii Social-Liberale la nivel local deoarece acesta diferă de cel încheiat la nivel naţional. Matei a declarat că forma care i-a fost propusă spre semnare va duce la pierderea majorităţii sale în Consiliul Local şi îi va compromite mandatul şi că nu este de acord cu acest lucru.

„Înainte de a fi pesedist sunt năvodărean şi trebuie să apăr interesele oraşului şi pe cele ale celor care m-au făcut primar. Ştiu că s-a propus inclusiv excluderea mea din partid şi dizolvarea organizaţiei locale PSD Năvodari. O să am şi eu o reacţie pe măsură la orice acţiune şi-a PNL-ului, şi-a celor de la PSD din conducerea judeţului din care fac şi eu parte. Sunt chiar vicepreşedinte al filialei judeţene PSD Constanţa. Refuz să cred că Mazăre şi Constantinescu vor da vulturul din mână pe papagalul de pe gard”, a spus liderul social-democraţilor năvodăreni, care este de părere că se doreşte ca la Năvodari pesediştii să facă o serie de compromisuri pentru ca, la Mangalia, compromisurile să fie făcute de liberali.

Replica liberalului

În replică la cele declarate de Matei, preşedintele filialei locale PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, susţine că protocolul propus spre semnare la Năvodari „este unul normal” şi că, fiind parteneri de alianţă, nu ar dori să-i tragă preşul de sub picioare social-democratului.

„Cum să piardă majoritatea dacă noi suntem în alianţă şi trebuie să-i susţinem proiectele? E o utopie. Iar părerea este că oricum mandatul lui e compromis. Nu e nici un protocol făcut special la Năvodari, este un protocol normal care spune să se respecte legalitatea. Noi am avut răbdare până acuma, noi chiar ne dorim o colaborare cu el, doream să-l lăsăm candidatul alianţei. Eu nu-l înţeleg. I-am oferit să-şi pună şi viceprimar de la PSD, noi dorim să ne respectăm ca simpli parteneri, dar respectul trebuie să fie reciproc. Dacă el nu are încredere în noi, noi cum am putea să avem încredere în el”, a spus liderul liberalilor năvodăreni.

De unde a început cearta

Problemele dintre cei doi lideri de partid sunt vechi, după câştigarea alegerilor locale de către pesedişti, în 2008, liberalii părând că optează pentru înţelegeri cu democrat-liberalii din Consiliul Local. Punctul culminant al neînţelegerilor a fost atins atunci când consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre vizând excluderea liberalului Jean Paul Tucan din Consiliul Local. Au urmat procese pe care Tucan spune că le-a câştigat, dar Matei refuză să-l repună în funcţie, declarând că Tucan ar fi prezentat certificate medicale false în instanţă.

Cele mai citite

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Scădere drastică a înmatriculărilor de mașini electrice în UE și România, pe fondul reducerii subvențiilor

Înmatriculările de mașini electrice noi în Uniunea Europeană și România au înregistrat o scădere semnificativă în august 2024, pe fondul reducerii subvențiilor și a...

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...
Ultima oră
Pe aceeași temă