Numărul din aprilie al celei mai citite reviste glossy din Statele Unite, „Vanity Fair”, ce poartă titlul faimosului roman al lui William Thackeray „Bâlciul deşertăciunilor”, se ocupă nu de mirii secolului, ci de socrii mici, părinţii proaspetei ducese de Cambridge.
Titlul articolului semnat de Katie Nicholl face trimitere la o comedie spumoasă cu Robert de Niro, „Meet the Parents” şi face o incursiune în istoria familiei părinţilor lui Kate. Middletonii au intrat în vizorul presei cu mult înainte de nunta fiicei lor cu prinţul William şi au fost puşi la zid adeseori pentru originea lor modestă şi mai ales pentru dorinţa de a parveni. Kate şi sora sa Pippa erau numite de ziarele din Regat „surorile glicină” pentru „ferocitatea” cu care au ştiut să se caţere în înalta societate trecând dincolo de „zidul” Palatului Buckingam.
Vanity Fair susţine că între cele două fete a fost întotdeauna o mare rivalitate şi că cea mai drăguţă dintre ele a fost mereu considerată Pippa, mai mică cu doar 20 de luni decât Kate. Dar, în timp ce iubiţii Pippei au fost doar nişte lorzi „amărâţi” şi nişte bogătaşi (fiul cel mare al ducelui de Northumberland, lordul Ted Innes-Ker, cel de-al doilea fiu al ducelui de Roxburghe şi aristocratul scoţian Billy More Nesbitt), un moştenitor al unui imperiu bancar din Hong Kong, JJ Jardine Paterson, şi moştenitorul unei afaceri cu diamante, Simon Youngman , Kate a pus lăbuţa pe moştenitorul coroanei britanice. Deşi Kate se pregătea să meargă la Universitatea din Edinburgh, unde şi-au făcut studiile fratele şi sora ei, se pare că mama ei a îndrumat-o să meargă la St Andrew după ce a citit în ziar că prinţul William va merge la acel colegiu.
Carole Middleton are poză cu William pe telefonul mobil
Vanity Fair demolează „legenda” conform căreia Middletonii ar fi nişte simpli cetăţeni britanici. Ei fac parte din aşa numita „upper middle-class”. Au o casă de un milion de lire sterline la ţară, la Chappel Row, în Bucklebury, o locuinţă de 800.000 de lire sterline în elegantul cartier Chelsea din Londra, o afacere de multe milioane şi destul teren încât elicopterul Prinţului William să poată ateriza în curtea casei. E drept că mama lui Kate, Carole, a fost stewardesă, iar tatăl ei, Michael, inginer de întreţinere la British Airways, dar acest lucru s-a petrecut în tinereţea lor. Una dintre distracţiile favorite ale Prinţului William este să-i roage pe socrii lui să anunţe zboruri fictive cu vocea lor de „profesionişti”. Ginerele este atât de iubit de socrii, încât mama lui Kate are ca screen saver la telefonul mobil fotografia lui Will. Familia reunită merge adesea în vacanţe ,iarna la schi în Franţa şi vara sau chiar în afara sezonului, când preţurile sunt mai mici, în insula Mustique din Indiile de Vest.
Kate şi Will, veri de gradul 17
William îşi adoră socrii şi li se adresează cu numele mic, iar uneori, spre iritarea prinţului Charles, îi spune lui Michael Middleton „tăticule”. Middletonii au fost de multe ori invitaţi la vânătoare la Birkhall House, reşedinţa scoţiană a Prinţului Charles. În weekend-urile pe care şi le petrec la Londra William, Kate, sora ei Pippa şi fratele lor James joacă tenis la Clubul Harbour din Chelsea, club la care şi prinţesa Diana era membră, şi-şi încheie serile la „un drink” la Maggie’s, „cârciumă” al cărei patron este un bun prieten al prinţului William, Charles Gilkes, sau la Brompton Club.
Presa britanică a criticat-o îndeosebi pe Carole Middleton, considerată, „creierul operaţiunii nuntă la Palat”, pentru că a mestecat gumă în timpul paradei prinţului William de la Sandhurst şi pentru că foloseşte expresia „Pleased to meet you”, în loc de formalul „How do you do”.
Pentru că ştia că la nunta fiicei sale va fi ţinta „tirului” presei, Carole a ţinut o cură drastică de slăbire, dieta Dukan, mâncând doar brânză degresată. Pentru că atunci când merge la cumpărături sau la coafor cu fiica sa Kate poartă blugi mulaţi pe corp şi cizme înalte, tabloidele o numesc adesea „sora mai mare” a noii ducese de Cambridge.
Carole a moştenit ambiţia şi determinarea de a păşi în înalta societate de la mama ei, Dorothy Goldsmith, care era atât de obsedată de aristocraţie încât şi-a convins soţul, şofer de camion, să cumpere titlul unui boiernaş de ţară. Ca urmare, ea insista să fie numită de vecini şi de cunoştinţe Lady Dorothy. Michael Middleton provine dintr-un mediu mai privilegiat. Părinţii săi erau nişte bogaţi negustori de lână din Yorkshire care u lăsat o avere substanţială. Bunica lui Michael, Olive Lupton, era una dintre marile frumuseţi din epoca edwardiană şi făcea chiar parte din mica aristocraţie. Se pare, studiind arborele genealogic al celor două familii, că William şi Kate ar fi veri de a 17-a spiţă, ei înrudindu-se prin Sir Thomas Fairfax, contemporan al lui Oliver Cromwell.
La moartea tatălui său, frumoasa Olive Lupton şi sora ei au moştenit echivalentul a 9,8 milioane de lire sterline, ea lăsând moştenire mare parte din bani fiului său, Peter, tatăl lui Michael, de la care socrul prinţului William a moştenit şi pasiunea pentru avioane, Peter Middleton fiind pilot în timpul războiului. Deşi nu se ştie exact câţi bani au Middletonii astăzi, ei au o afacere destul de profitabilă, mica firmă Party Pieces prin care vând pe internet şi prin poştă accesorii pentru petreceri.