19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin, nemulțumit de sancțiunile impuse Rusiei: Sunt o formă de protecționism...

Vladimir Putin, nemulțumit de sancțiunile impuse Rusiei: Sunt o formă de protecționism „sub acoperire”

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat, joi, înainte de summitul G20 de la Hamburg, că sancțiunile impuse Rusiei reprezintă „o formă sub acoperire” de protecționism, informează agențiile Reuters și AFP, citate de Agerpres.

„Sunt convins că numai relațiile comerciale deschise bazate pe norme și standarde uniforme pot stimula creșterea economiei globale și sprijini o dezvoltare progresivă a relațiilor interguvernamentale", a scris Putin, într-un articol publicat de cotidianul economic german Handelsblatt. 

În opinia sa, protecționismul a devenit o normă de comportament pe scară largă.Astfel, sancțiunile „impuse unilateral și motivate politic" pe fondul crizei ucrainene „privind investițiile, comerțul și în special transferul de tehnologie devin forma sub acoperire" a protecționismului.

„În opinia noastră, astfel de sancțiuni nu numai că nu au perspective, dar contrazic de asemenea și principiile G20 pentru interacțiune în interesul tuturor țărilor lumii", a mai spus liderul de la Kremlin.

La sfârșitul lunii iunie, UE a prelungit cu șase luni sancțiunile împotriva Rusiei, până la 31 ianuarie 2018, pentru lipsa de progrese în punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk ce ar trebui să permită un armistițiu în lupte și un dialog politic între rebelii proruși și guvernul ucrainean.


Citește și: New York Times: Întrevederea Trump – Putin stârnește nervozitate la Casa Albă și la Departamentul de Stat. Președintele Statelor Unite este mai îngrijorat de criticile pe care le-ar putea primi la G20

Consilierii preşedintelui Donald Trump sunt preocupaţi de ce va discuta liderul de la Casa Albă cu omologul său rus, Vladmir Putin. Pe de altă parte liderul american este mai îngrijorat de eventuale critici pe tema climei şi imigraţiei la summitul G20.


 

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Marcel Boloș explică deficitul mare,  prin nivelul record al investițiilor

La sfârșitul lunii august, deficitul bugetar era de 4,53% din PIB Marcel Boloș explică explozia deficitului prin nivelul investițiilor, nu prin cheltuielile cu aparatul bugetar. “Desigur...
Ultima oră
Pe aceeași temă