23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPrivatizarea Oltchim: nouă ofertanți au depus oferte pentru pachetele de active ale...

Privatizarea Oltchim: nouă ofertanți au depus oferte pentru pachetele de active ale societății

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanți pentru pachetele de active ale societății, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

„Oltchim, societate în reorganizare judiciară, anunță încheierea în data de 6 iunie 2017 a etapei de depunere a ofertelor finale în procesul competitiv privind vânzarea pachetelor de active ale societății. Vă informăm că societatea a primit oferte angajante de la nouă ofertanți. Acestea vor fi analizate în perioada următoare”, se arată în document.

Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat pentru Mediafax că ofertele nu se pot încă dezvălui, deoarece sunt informaţii confidenţiale.

„Ofertanţii trebuie validaţi şi urmează o perioadă de analiză împreună cu creditorii, după care se vor face publice rezultatele selecţiei”, a spus Gheorghe Piperea. În plus, a mai spus avocatul, „este nevoie şi de opinia Comisiei Europene asupra modului în care decurge procesul de privatizare”.

Sesiunea de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim s-a închis joi, 6 iulie, la ora 18.00. Conform ultimului plan de reorganizare a combinatului de la Râmnicu Vâlcea, pachetele de active supuse vânzării sunt următoarele:

1. Uzinele Clor-Alkali

2. Uzina Oxo-alcooli

3. Uzinele Propilen-oxid şi Polioli

4. Pachetul de servicii pentru ecologizarea site-ului industrial

5. Lotul de 1.010 vagoane de marfă

6. Procesarea de PVC

7. Uzina Petrochimică VCM/PVC

8. Uzina petrochimică de la Bradu (Piteşti)

9. Uzina de Anhidridă Ftalică.

Planul de reorganizare a Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă