25 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialCine este cel mai pฤƒcฤƒlit parlamentar?

Cine este cel mai pฤƒcฤƒlit parlamentar?

Unii au fost chemaลฃi la ลŸedinลฃe de partid fictive, unui deputat PSD iubita i-a spus „adio” în joacฤƒ, alt parlamentar a fost chemat ลŸi s-a dus cu alai la o nuntฤƒ imaginarฤƒ la PloieลŸti, în opoziลฃie s-a lansat zvonul cฤƒ e doritฤƒ la guvernare pentru binele superior al ลฃฤƒrii. Acestea sunt farsele cฤƒrora le-au cฤƒzut victime parlamentarii ce au acceptat sฤƒ ne împฤƒrtฤƒลŸeascฤƒ din experienลฃele lor legate de ziua de 1 aprilie.

Deputatul PC Sergiu Andon crede cฤƒ meseria pe care o practicฤƒ acum este cea mai mare pฤƒcฤƒlealฤƒ pe care ลŸi-a luat-o. „Cฤƒ m-am lฤƒsat antrenat în politicฤƒ, asta e cea mai grozavฤƒ farsฤƒ a vieลฃii mele. E un autor, dar nu vreau sฤƒ vi-l spun. Oricum, pe trei sferturi am ieลŸit din politicฤƒ ลŸi când se terminฤƒ legislatura, ies de tot”. În privinลฃa farselor fฤƒcute altora, Sergiu Andon e un om principial: „Eu nu prea fac poante pentru cฤƒ, încฤƒ din studenลฃie, aveam o devizฤƒ mai ciudatฤƒ: nu mฤƒ îmbฤƒt de Anul Nou, nu fac curte de 1 Martie ลŸi nu fac glume de 1 aprilie cฤƒ astea sunt zile pentru amatori ลŸi eu, de atâta teribilism, mฤƒ consideram profesionist în toate astea ลŸi le consideram zile de odihnฤƒ”. Ulterior, la maturitate, a fฤƒcut ลŸi mici compromisuri, glumind ลŸi de 1 aprilie: „Ca ziarist am fฤƒcut o farsฤƒ foarte ciudatฤƒ, care avea sฤƒ se adevereascฤƒ. Prin ‘92-‘93 am lansat noi de 1 aprilie zvonul în Adevฤƒrul, sub formฤƒ de ลŸtire, cฤƒ la Voluntari se face un China Town. Au sฤƒrit localnicii pe primar sฤƒ-l batฤƒ ลŸi 20 de ani mai târziu, vedem chiar cฤƒ s-a format un China Town”.

Nicu Bฤƒnicioiu, singur cuc la o ลŸedinลฃฤƒ PSD

Nicu Bฤƒnicioiu, liderul tineretului PSD-ist, iniลฃial a negat cฤƒ ar fi fost vreodatฤƒ victima unei farse politice de 1 aprilie: „Nu mi s-au fฤƒcut farse. Nu prea pic în ele”. Dupฤƒ ce-a mai zฤƒbovit niลฃel, ลŸi-a schimbat mฤƒrturia: „Singura pe care mi-o aduc aminte: odatฤƒ cฤƒ cineva m-a sunat cฤƒ am întârziat la o întâlnire, anul trecut, la o ลŸedinลฃฤƒ. M-am îmbrฤƒcat repede ลŸi am încercat sฤƒ merg acolo ลŸi nu am mai ลฃinut cont de faptul cฤƒ era 1 aprilie. Am ajuns la locul cu pricina ลŸi nu era nici o ลŸedinลฃฤƒ. Mi-o fฤƒcuse un coleg de partid. Nu m-am rฤƒzbunat pe el, dar altora le-am fฤƒcut-o eu. Acum câลฃiva ani, dacฤƒ vฤƒ amintiลฃi, se putea tasta un cod pe mobil ลŸi dacฤƒ sunam pe cineva nu apฤƒrea cฤƒ îl sun eu, ci apฤƒrea un alt numฤƒr din agenda telefonicฤƒ a respectivului. Colegul pe care l-am pฤƒcฤƒlit astfel de 1 aprilie a crezut cฤƒ vorbea cu altฤƒ persoanฤƒ ลŸi de fapt vorbea cu mine. Cel cu care credea cฤƒ vorbeลŸte era o persoanฤƒ mai apropiatฤƒ de el ลŸi mi-a spus lucruri care nu trebuiau sฤƒ-mi fie spuse mie”.

Mฤƒdฤƒlin Voicu, nuntaลŸ imaginar

Deputatul PSD Mฤƒdฤƒlin Voicu a fost atât victimฤƒ, cât ลŸi autor al unor farse de 1 aprilie: „Pânฤƒ la vârsta mea am fฤƒcut sau mi s-au fฤƒcut multe farse. Una din cele mai miลŸto farse a fost pe la 22-23 de ani. Am fost invitat la o nuntฤƒ, undeva pe lângฤƒ PloieลŸti. M-am dus pânฤƒ acolo cu maลŸinฤƒ, îmbrฤƒcat, cu mai mulลฃi prieteni dupฤƒ mine, ลŸi când am ajuns la destinaลฃie am vฤƒzut localul închis. Nu era nici o nuntฤƒ, nu era nimic care sฤƒ semene mฤƒcar cu un eveniment de genul ฤƒsta. M-au pus pe drumuri, doar ca sฤƒ mฤƒ întorc înapoi. A fost o glumฤƒ pe care am gustat-o într-un final. Cea mai haioasฤƒ farsฤƒ pe care-am fฤƒcut-o s-a petrecut odatฤƒ, când am plecat mai mulลฃi cu maลŸinile din BucureลŸti la Predeal. Unuia dintre prietenii noลŸtri i-am desumflat toate cauciucurile. Îmi aduc aminte cฤƒ era întuneric, noapte, ลŸi nu putea sฤƒ vadฤƒ chestia asta decât dacฤƒ pornea maลŸina. Noi eram undeva la o petrecere ลŸi l-am sunat sฤƒ vinฤƒ ลŸi el. Urcându-se în maลŸinฤƒ ลŸi-a dat seama cฤƒ nu are cum sฤƒ plece, cฤƒ are toate cauciucurile pe geantฤƒ”.

Robert Negoiลฃฤƒ, trฤƒdat în dragoste

Deputatul Robert Negoiลฃฤƒ s-a remarcat în ultimii ani pentru pasiunile feminine pe care le are. Astfel, farsa cea mai teribilฤƒ care i-a fost înscenatฤƒ este legatฤƒ tot de o femeie: „Acum vreo 4-5 ani eram într-o altฤƒ relaลฃie ลŸi de 1 aprilie iubita mi-a zis cฤƒ s-a gândit bine ลŸi crede cฤƒ e mai bine sฤƒ ne despฤƒrลฃim, cฤƒ sunt prea bun. Ca sฤƒ-mi sting un pic amarul am vrut sฤƒ plec neapฤƒrat de-acasฤƒ, am vrut sฤƒ plec din ลฃarฤƒ atunci, sฤƒ plec vreo douฤƒ-trei zile, cฤƒ vroiam sฤƒ mฤƒ liniลŸtesc. Am vrut sฤƒ ies cu prietenii, în nici un caz cu ea. Dar taman bine cฤƒ nu a ieลŸit.

M-a sunat dupฤƒ câteva ore zicându-mi cฤƒ vrea sฤƒ ne întâlnim ca sฤƒ vorbeascฤƒ cu mine. M-am dus la întâlnire ลŸi chiar dacฤƒ sufeream foarte tare, m-am arฤƒtat indiferent faลฃฤƒ de ea. Am pupat-o pe obraz prieteneลŸte, cฤƒ eu chiar am luat despฤƒrลฃirea pe bune, chiar muลŸcasem farsa. Ea era foarte supฤƒratฤƒ. Avea impresia cฤƒ nu ลฃin deloc la ea cฤƒ nu arฤƒtam cฤƒ aลŸ suferi. Dar eram supฤƒrat ca lumea, numai cฤƒ nu arฤƒtam. Ne-am împฤƒcat atunci, dar ne-am despฤƒrลฃit ulterior din alte considerente”.

Raluca Turcan, „înลŸelatฤƒ” de cea mai bunฤƒ prietenฤƒ cu Adrian Nฤƒstase

Pentru Raluca Turcan, deputat PDL, cel mai puternic eveniment legat de 1 aprilie are legฤƒturฤƒ cu Adrian Nฤƒstase: „Cea mai teribilฤƒ farsฤƒ a fost un telefon pe care l-am primit de la cea mai bunฤƒ prietenฤƒ a mea, care e o bunฤƒ profesionistฤƒ într-o multinaลฃionalฤƒ. Eu, pe acea vreme, eram consilier la PNL. Mi-a spus cฤƒ i s-a propus sฤƒ intre în staff-ul lui Adrian Nฤƒstase ลŸi a acceptat. Am rฤƒmas blocatฤƒ ลŸi dezamฤƒgitฤƒ. Singura reacลฃie pe care am putut s-o am a fost: «Nu pot sฤƒ cred. Cum poลฃi sฤƒ faci aลŸa ceva?».

Traian IgaลŸ a înscenat un accident rutier

Ministrul Administraลฃiei ลŸi Internelor, Traian IgaลŸ, a înscenat unui prieten, la rându-i politician, un fals accident rutier provocat de consumul excesiv de alcool: „De când am intrat în politicฤƒ a dispฤƒrut pentru mine fenomenul de a face farse, dar înainte fฤƒceam. Cea mai tare farsฤƒ pe care am fฤƒcut-o a fost în perioada în care aveam un camion închiriat de la un prieten. Pe vremea aceea nu fฤƒceam nici eu, nici el politicฤƒ. De 1 aprilie l-am sunat sฤƒ-i spun cฤƒ ลŸoferul meu a lovit camionul ลŸi i s-a spart baia de ulei, aลŸa cฤƒ sฤƒ facฤƒ bine sฤƒ vinฤƒ s-o repare. Întrebarea lui a fost: «A bฤƒut ceva?» I-am spus cฤƒ i-am dat doar 300 de grame de pฤƒlincฤƒ. A traversat toatฤƒ curtea întreprinderii ลŸi a venit la camion nervos, ลฃinând în mâini douฤƒ canistre de ulei de 40 de litri. N-a apucat nici pânฤƒ azi sฤƒ-mi mai întoarcฤƒ farsa”.

Farsa parlamentarului misterios

Un parlamentar care ne-a rugat sฤƒ-i pฤƒstrฤƒm anonimatul ne-a povestit care a fost cea mai bunฤƒ farsฤƒ pe care a fฤƒcut-o unui coleg de partid: „E colegul meu, aลŸa cฤƒ nu vฤƒ pot spune numele lui. Ne-am dus la o masฤƒ organizatฤƒ de Valeriu Stoica în 2001-2002, eram în opoziลฃie ลŸi am vrut sฤƒ facem miลŸto de un coleg de-al nostru. I-am spus cฤƒ PSD-ul ne cheamฤƒ la guvernare, cฤƒ aลŸa e mai bine pentru ลฃarฤƒ ลŸi cฤƒ americanii îl vor pe omul respectiv într-o funcลฃie importantฤƒ. Vฤƒ daลฃi seama cât l-a gâdilat orgoliul în clipele alea”.

Politicieni care nu fac farse

Ion Iliescu a declarat cฤƒ lui nu i s-au fฤƒcut niciodatฤƒ farse serioase, ci doar „fleacuri”. Nici Adriana Sฤƒftoiu, Maria Stavrositu, Varujan Vosganian ลŸi Iulian Urban nu recunosc cฤƒ ar fi avut parte de farse în viaลฃฤƒ. 

Varujan Pambuccian, deputat al minoritฤƒลฃilor, profesor de matematicฤƒ ลŸi IT-ist nu neagฤƒ cฤƒ i s-ar fi fฤƒcutr vreodatฤƒ farse, doar cฤƒ memoria lui e setatฤƒ sฤƒ uite lucrurile la rฤƒstimpuri: „O sฤƒ vฤƒ dezamฤƒgesc. Nu am fฤƒcut ลŸi nu mi s-au fฤƒcut farse de 1 aprilie. Eu am o memorie destul de ciudatฤƒ. Cam doi ani are memoria mea dupฤƒ care uit. Pot sฤƒ spun sigur cฤƒ în ultimii doi ani nu mi s-a fฤƒcut nici o poantฤƒ de 1 aprilie. Se poate sฤƒ fi fost mai demult, dar nu-mi amintesc”.

Valeriu Stoica ne-a declarat cฤƒ lui nu-i place nici sฤƒ facฤƒ farse, nici sฤƒ i se facฤƒ „niciodatฤƒ nici un fel de farsฤƒ”.

Culiลฃฤƒ Tฤƒrâลฃฤƒ, deputat PSD, are o explicaลฃie serioasฤƒ pentru care nu face farse de 1 aprilie: „Nu am timp sฤƒ fac. Am un program imposibil. Dincolo de partea politicฤƒ, pe partea cealaltฤƒ, a agriculturii, 1 aprilie coincide cu perioada când fac lucrฤƒri motorizate în câmp. La muncฤƒ! Asta e farsa pe care recomand sฤƒ li se facฤƒ la toลฃi politicienii români”.

PreลŸedintele Traian Bฤƒsescu ลŸi premierul Emil Boc, contactaลฃi prin intermediul purtฤƒtorilor lor de cuvânt, nu ne-au transmis pânฤƒ la închiderea ediลฃiei dacฤƒ au fost pฤƒcฤƒliลฃi vreodatฤƒ cu ocazia zilei de 1 aprilie sau dacฤƒ au înscenat vreo farsฤƒ cuiva.

 

Top 5 farse fฤƒcute politicienilor de 1 aprilie

1. Mฤ‚Dฤ‚LIN VOICU – a fost trimis la o nuntฤƒ imaginarฤƒ la PloieลŸti

2. NICU Bฤ‚NICIOIU – a fost pฤƒcฤƒlit sฤƒ meargฤƒ la o ลŸedinลฃฤƒ PSD care nu s-a ลฃinut niciodatฤƒ

3. ROBERT NEGOIลขฤ‚ – a fost minลฃit de iubitฤƒ cฤƒ-l pฤƒrฤƒseลŸte fiindcฤƒ e prea bun

4. TRAIAN IGAลž – a înscenat unui prieten un fals accident rutier provocat de condusul sub influenลฃa alcoolului

5. RALUCA TURCAN – a fost pฤƒcฤƒlitฤƒ de cea mai bunฤƒ prietenฤƒ cฤƒ Adrian Nฤƒstase a cooptat-o în staff-ul sฤƒu

 

Cele mai citite

Percheziศ›ii รฎntr-un dosar de รฎnศ™elฤƒciune cu indemnizaศ›ii de creศ™tere a copilului

Poliศ›iศ™tii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitฤƒศ›ii Economice din Prahova au efectuat, joi dimineaศ›ฤƒ, 11 percheziศ›ii รฎn judeศ›ele Argeศ™, Prahova ศ™i รฎn municipiul...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

DSU ศ™i STS lucreazฤƒ la extinderea sistemului RO-Alert. Mesajele, transmise ศ™i la televizor

Departamentul pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ ศ™i Serviciul de Telecomunicaศ›ii Speciale au anunศ›at recent extinderea sistemului de avertizare RO-Alert, care va include acum ศ™i canale...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ