19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCutremurul din Myamnar: cel puţin 60 de morţi şi 90 de răniţi

Cutremurul din Myamnar: cel puţin 60 de morţi şi 90 de răniţi

Update: Bilanţul victimelor cutremurului din Myamnar creşte: peste 75 de morţi şi 100 de răniţi, potrivit autorităţilor.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8, care a afectat estul Myanmarului aseară şi care a fost resimţit în toată peninsula indochineză şi în China, a provocat moartea a cel puţin 60 de persoane şi rănirea altor 90 în ţară, a declarat, astăzi, un oficial birman, citat de AFP, potrivit Mediafax.

„Bilanţul a ajuns la peste 60 de morţi în comunele Tarlay, Mine Lin şi Tachilek„, a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului.

„Drumurile sunt închise. Potrivit informaţiilor noastre, peste 130 de clădiri s-au prăbuşit„, a afirmat el, exprimându-şi temerea că bilanţul s-ar putea agrava şi mai mult, în condiţiile în care anumite zone erau în continuare inaccesibile vineri, la prânz.

Epicentrul seismului, care s-a produs la o adâncime de aproximativ zece kilometri, a fost localizat de institutul de geofizică american (USGS) în apropierea frontierelor cu Thailanda şi Laos, la 90 de kilometri nord de oraşul thailandez Chiang Rai.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă