15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAdrian Severin, nu demisiona!

Adrian Severin, nu demisiona!

Adrian Severin trebuie să rămâi în Parlamentul European ca un monument viu al nesimţirii, un paria huiduit de foştii colegi socialişti şi dispreţuit de toată lumea. Poartă-ţi ignominia cu capul sus, la fel cum ai făcut-o când ai acceptat să fii „garantat Vanghelie”, pentru a-i aminti Europei în fiecare zi că România este o cleptocraţie condusă de politicieni hoţi şi fără onoare. Şi nu dispera, că nu vei rămâne fără coledzi. După ce câştigă alegerile în partid, te ia Blaga – prezumţie -de – nevinovăţie la PDL.

Să ne amintim motivaţia introducerii Monicăi Macovei pe lista neagră publicată de socialiştii europeni în iunie 2009 (este încă pe site spre ruşinea lor) aşa cum a fost scrisă ea de însuşi Adrian Severin: „[Devenită] un critic perpetuu al ritmului reformei Justiţiei în România după ce a fost detronată din funcţia de ministru al Justiţiei, doamna Macovei este o persoană controversată. Ea foloseşte evenimentele din străinătate ca pe o oportunitate să îşi critice ţara şi să îi eticheteze drept corupţi pe politicienii din opoziţie. Macovei a afirmat recent chiar că România nu ar mai trebui să primească fonduri europene o chestiune contrară în mod clar intereselor ţării. Pentru poziţiile ei se bucură de suport solid din partea Partidului Popular European (această familie politică a fost dintotdeauna un critic puternic al României), fiindu-i acordat titlul de Femeia Europeană a Anului 2008 pentru pretense merite legate de reforma Justiţiei în 2005-2006 (şi nu în 2007 sau 2008).”

Ajunşi la acest moment ar trebui să punem capăt acestui editorial, să aşezăm alături filmul realizat de colegii de la Sunday Times (una dintre cele mai prestigioase echipe de jurnalism de investigaţie din lume, nici vorbă de „tabloid” ori „foaie de scandal”), factura de 12.000 de euro trimisă de Severin jurnalului londonez şi imaginile de ieri din Parlamentul European cu huiduielile cu care a fost primit marele politician şi intelectual de stânga român şi să anunţăm că începând de azi vom publica în fiecare zi câte zile au trecut de când Adrian Severin trebuia să îşi anunţe demisia din PE şi nu a făcut-o. Dar nu vom face acest lucru pentru că, spre deosebire de toţi ceilalalţi, credem că Adrian Severin nu trebuie să demisioneze din legislativul european. Demisia şi excluderea din partid l-ar condamna la anonimitate şi credem că faptele lui Severin îi dau dreptul la o binemeritată notorietate.
Am văzut că Severin se consideră nevinovat în pofida dovezilor produse împotriva sa şi ca atare trebuie să rămână europarlamentar.

Ca să poată să facă una ca asta, fie nu crede că traficul de influenţă reprezintă corupţie, fie că ceilalţi europarlamentari sunt la fel de corupţi ca el. Prezenţa lui în continuare în PE este o amintire vie că legislativul european -instituţia UE cu cea mai mare legitimitate democratică – este fundamentul viciat de abuz, corupţie şi trafic de influenţă în favoarea unor grupuri de interese economice, dar şi politice. Prezenţa lui Severin poate fi o garanţie că investigaţia privind lobby-ul se va desfăşura şi nu putem decât spera că va scoate la iveală cazuri noi de iniţiative legislative europene care servesc interesele unor corporaţii dar şi a unor puteri străine: Rusia, China, Arabia Saudită, Kazahstan, Belarus, Ucraina sau „stanele” din Asia Centrală ne vin rapid în minte. Deci, Severin nu trebuie să demisioneze.

În al doilea rând, Severin este proba vie a ipocriziei socialiştilor europeni în particular şi a politicianului de stânga în general, care poate plânge de mila maselor muncitoreşti în public în vreme ce încasează în culise 4.000 de euro pe zi „pentru consultanţă” de la corporaţii. Deci Severin nu trebuie să demisioneze.

Severin crează un precedent delicios. Faptul că ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandal au demisionat şi că socialiştii i-au cerut apăsat lui Severin să facă la fel demonstrează cât de găunos, de ipocrit, de imoral şi de lipsit de sens este recursul politicienilor suspectaţi sau anchetaţi pentru corupţie la „prezumţia de nevinovăţie”. Severin dovedeşte, cu o superbă ironie cosmică – există Dumnezeu! – că Monica Macovei nu este „un procuror stalinist” şi că, de fapt, nu există nimic mai European decât „criteriile de integritate”. Severin trebuie să rămână în PE şi să îşi poarte ruşinea pentru a ne reaminti tuturor cât de ruşinos este faptul că PSD face zid în jurul lui Nicoloscu, că Năstase este în continuare liber şi face politică sau că PDL continuă să îi protejeze pe Monica Ridzi şi pe Păsat, că Lăzoroiu continuă să fie consilier prezidenţial după ce a apărat public protecţia politică a corupţiei şi că Vasile Blaga mai are obrazul să candideze la preşedinţia PDL după ce figuri jalnice precum Berceanu, Cezar Preda, Vişan sau Boureanu au execut-o pe aceeaşi Macovei în cea mai pură şi obscenă manieră stalinistă. Deci Severin nu trebuie să demisioneze!

Cele mai citite

Mark Rutte, noul lider NATO, promite sprijin pentru Ucraina: Nu mă tem de rezultatul alegerilor din SUA

Rutte a declarat că ar putea colabora cu oricare dintre candidații la Casa Albă Noul șef al NATO, Mark Rutte, și-a exprimat marți sprijinul ferm...

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...

Noua conducere a Băncii Naţionale a României a fost votată de Parlament. Ce salarii primesc

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, marţi seara, noua conducere a Băncii Naţionale a României. Mugur Isărescu a primit un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă