15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCalificare aproape imposibilă

Calificare aproape imposibilă

HCM Constanţa a pierdut meciul de la Sarajevo, cu Bosna, şi acum trebuie să învingă sau să facă egal cu cea mai bună formaţie din grupă, Ciudad Real, pentru a se califica în optimi.

Penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin s-a disputat în accest week-end. Campioana României, HCM Constanţa, se prezenta înaintea rundei drept principala candidată la locul patru, ultimul care asigură prezenţa în optimi. Echipa de pe litoral avea nevoie de un egal sau un succes pe terenul celor de la Bosna Sarajevo pentru a accede în faza eliminatorie. Gazdele s-au impus însă la limită, scor 24-23, iar misiunea constănţenilor s-a îngreunat considerabil.

Meciul de la Sarajevo a fost echilibrat, însă cu accente de dominare a constănţenilor. Singura perioadă în care gazdele au condus autoritar jocul a fost cea de la finalul meciului, însă a fost cât se poate de decisivă. Cu cinci minute înaintea finalului primei părţi, HCM conducea cu un incredibil avans de şase goluri (13-7), însă finalul a fost al bosniciacilor, care au echilibrat o dată în plus situaţia pe tabelă, încheind prima parte cu un handicap de doar două goluri (11-13). Repriza secundă a avut accente dramatice pentru suporterii constănţeni şi iubitorii de handbal care au susţinut cauza echipei de pe litoral în această partidă. Bosniecii au egalat imediat după reluarea jocului (14-14, min.36), egalitatea păstrându-se preţ de alte 14 minute (19-19, min. 50). Angelovski aduce Constanţa în avantaj (20-21), Sadoveac reuşeşte şi el să păstreze vii speranţele noastre (21-22, min. 56), însă greşelile HCM au cântărit enorm, ratările în superioritate numerică fiind decisive, Bosna impunându-se după ce Stavrositu a ratat ultimul atac, cu Constanţa în superioritate!

Calificarea se joacă, aşadar. în ultima etapă, acum trei echipe concurând pentru ultima poziţie din clasament care duce în optimile competiţiei supreme a handbalului de club continental.

Victorie sau egal cu Ciudad

La finalul disputării partidelor etapei cu numărul cinci, penultima, în clasament Bosna Sarajejo, St. Petersburg şi HCM au acelaşi număr de puncte. Teoretic, HCM are cel mai dificil adversar, însă este singura dintre cele trei care jocă pe teren propriu. Cum echipa de pe litoral a mai reuşit minuni pe propriul teren în această competiţie, vezi victoriile cu Montpellier din sezonul trecut sau cea cu Barcelona de la Constanţa, soarta calificării se va decide joi seară, în Sala Sporturilor din bulevardul Tomis.

3 echipe luptă acum pentru calificarea în optimile Ligii Campionilor, în grupa D, HCM fiind una dintre ele.

Cele mai citite

Mark Rutte, noul lider NATO, promite sprijin pentru Ucraina: Nu mă tem de rezultatul alegerilor din SUA

Rutte a declarat că ar putea colabora cu oricare dintre candidații la Casa Albă Noul șef al NATO, Mark Rutte, și-a exprimat marți sprijinul ferm...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Tranzacție strategică: Compania ungară MVM preia divizia E.ON de gaze și electricitate din România

Tranzacția este condiționată de aprobarea unor instituții ale statului român și este așteptată să fie anunțată oficial, în câteva luni Romgaz și OMV Petrom...
Ultima oră
Pe aceeași temă