16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSportViceprimarul comunei Domneşti, găsit incompatibil de ANI

Viceprimarul comunei Domneşti, găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate informează, vineri, că viceprimarul comunei argeşene Domneşti, Adrian Achim, se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine funcţia de administrator al unei societăţi comerciale pe lângă cea de edil, potrivit Mediafax.

ANI, în conformitate cu prevederile Legii privind funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de Adrian Achim, viceprimar în comuna Domneşti (judeţul Argeş).

ANI s-a sesizat din oficiu, în 15 noiembrie 2010, cu privire la posibila nerespectare de Adrian Achim a regimului juridic al incompatibilităţilor. Potrivit sursei citate, începând cu data de 24 mai 1995 şi până în prezent, Achim deţine şi calitatea de asociat şi administrator unic al SC Daniki Com Impex ’94 SRL.

Legea stipulează că „funcţia de primar şi viceprimar (…) este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale”.

Achim a fost informat în 30 noiembrie 2010 despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Adrian Achim a confirmat ANI faptul că deţine calitatea de asociat unic al SC Daniki Comimpex ’94 SRL, precum şi funcţia de administrator al acestei societăţi comerciale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă