15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBoc rămâne premier, dar se caută o alternativă

Boc rămâne premier, dar se caută o alternativă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul întâlnirii cu parlamentarii PDL, că Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare.

Despre funcţia de prim-ministru, Traian Băsescu a precizat că va fi dezbătută abia după încheierea alegerilor în interiorul UDMR.

“După terminarea discuţiilor la UDMR, variantele pot fi discutate. Speculaţiile pe care le faceţi sunt în afara realităţii. Nimic nu se va lua în discuţie până după ce se termină alegerile din UDMR. Un premier independent poate fi o soluţie, dar nu cred că în Coaliţie va exista o susţinere pentru această idee”, a declarat Traian Băsescu.

“Cred ca întreaga Coalitie trebuie să fie solidară şi informată cu privire la nevoia de găsire a soluţiei de restabilire a încrederii în guvern. Cred că după terminarea alegerilor la UDMR vom putea avansa, dar lucrurile trebuie discutate. Sunt multe soluţii de relansare a încrederii, care pot fi găsite de oamenii politici”, a mai precizat Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL. După ce şeful statului a plecat, întâlnirea de la Parlament a continuat.

Traian Băsescu a menţionat că a avut discuţii cu organizaţiile judeţene ale PDL, cu parlamentarii acestui partid, cu reprezentanţi ai UDMR, ai UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile avute de preşedinte cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o varianta, susţinută de şeful statului, ar fi fost numirea unui premier independent.

În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu.

 


Elena David
Elena Davidhttp://elena-david
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă