La prima vedere, munca în logistică și depozitare nu ar părea la fel de riscantă precum lucrul în construcții sau în medii industriale. Totuși, protecția adecvată la lucru nu trebuie ignorată. Pentru munca în logistică, echipamentele de protecție trebuie să ofere siguranța necesară la lucru, dar și un confort sporit pentru purtarea îndelungată.
Îmbrăcămintea de protecție este în același timp și o uniformă ușor de recunoscut. De aceea, culorile companiei ar trebui să se regăsească în croiala îmbrăcămintei de protecție. Cât despre croială, țesătura de bumbac de densitate mare sau tercot sunt alegerile ideale. Cusăturile duble sau triple, întăriturile și capsele și fermoarele din metal oferă atât un confort optim utilizatorului, cât și o rezistență adecvată purtării de zi cu zi.
Vesta reflectorizantă, casca și mănușile sunt echipamente de protecție care trebuie purtate ori de câte ori este necesar, în funcție de condițiile de lucru. De asemenea, protecția ochilor și a respirației trebuie luate în calcul în zonele de lucru cu expunere la substanțe dăunătoare.
Ca și pentru celelalte echipamente de protectie, atât siguranța cât și confortul trebuie luate în calcul. Bombeul de protecție este un element esențial pentru o minimă protecție la impact. Totuși, talpa încălțămintei de protecție reprezintă un punct major de interes, din mai multe motive. Tratamentul anti-alunecare asigură o aderență sporită pe suprafețele netede (precum podelele depozitelor), iar rezistența la hidrocarburi poate fi utilă în special la manevrarea substanțelor periculoase.
Munca în logistică și depozitare presupune un timp îndelungat de stat în picioare, și de aceea confortul trebuie să fie o prioritate. Pentru un confort adecvat, se recomandă o atenție crescută la alegerea mărimii încălțămintei, iar dacă perechea oferă și suport ergonomic pentru arcul piciorului, cu atât mai bine. Nu în ultimul rând, absorbitorul de șoc din călcâi și branțurile confortabile pot reduce stresul suferit de picior în urma solicitărilor îndelungate.