17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAsociația Pro Consumatori îi cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, din cauza...

Asociația Pro Consumatori îi cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, din cauza alimentelor neconforme

Asociația Pro Consumatori (APC) îi cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pe care îl acuză că ”a prezentat defectuos” rezultatele analizei privind alimentele neconforme.

”Rezultatele analizei fizico-chimice efectuate de către Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (ANSVSA) pe 29 de produse identice prelevate din magazinele Lidl (Germania, Olanda și România), Kaufland (Germania și România) Delhaize (Belgia și Mega Image – România) evidențiază de fapt o neîndeplinire de către comercianții din România a caracteristicilor prescrise pe eticheta produselor și nu existența unui dublu standard al produselor analizate”, atrage atenția Asociația Pro Consumatori. 



În acest context, Asociația Pro Consumatori îi cere Ministerului Agriculturii să facă publice buletinele de analiză ale produselor neconforme și să anunțe măsurile prin care comercianții vor putea intra în legalitate sau să dispună retragerea de pe piață a celor nouă produse neconforme. 

Nouă din 29 de produse alimentare au standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE, a anunțat, joi, ministrul Agriculturii. ”Au fost prelevate 29 de probe din ţări europene şi, simultan, 29 de probe identice din magazinele româneşti, sortimente din categoriile lactate, carne, peşte şi ciocolată. Dintre acestea, nouă produse au prezentat unele diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi proteine”, a precizat Ministerul Agriculturii. 


 
Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă