27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAmenajări romantice

Amenajări romantice

În ce situaţii se recurge la ambientări romantice?

În general sunt trei situaţii: cuplu de tineri îndrăgosţiţi care se mută singuri într-o locuinţă, camere de fete de la 4 ani până la 13-14 ani şi doamne care doresc un dormitor distinct faţă de restul casei. Pentru fiecare din aceste cazuri se pot aplica idei şi trucuri speciale. De exemplu, în cazul tinerilor se poate apela la diverse modele cu inimioare şi floricele, dar abundenţa acestora sau chiar lipsa unei consilieri poate produce clişee sau chiar kitschuri, deşi aceşti utilizatori sunt firi sensibile. De aceea, de multe ori este necesară intervenţia designerului.

Daţi-ne câteva ponturi, eventual exemple pe care le-aţi aplicat cu succes.

Pentru un cuplu de tineri am folosit un tapet cu inimioare şi floricele roşii pe un fundal alb, precum şi câteva tablouri, iar pentru dormitoare o soluţie drăguţă şi la modă este patul cu baldachin, eventual cu stucaturi şi tetiere. Acesta se poate realiza practic şi dintr-un pat obişnuit, ataşându-se un baldachin din fier forjat şi un drapaj direct de tavan. În general, elementele retro (şi ele la modă), ca de exemplu fierul forjat, oglinzile cu ramă, dantelele, piesele de mobilier clasic, lampa cu picior sau candelabrul, oferă un aer romantic. Extrem de importante în crearea unui decor romantic sunt materialele textile – perdelele, draperiile, cuverturile, tapiţeria etc., pentru care se aleg nuanţe pastelate, dulcege şi motive florale.

Ce ambianţe propuneţi pentru camerele de fetiţe?

Pentru camerele de domnişoare o soluţie clasică este culoarea roz. Fetiţele se visează tinere priţese şi, mai nou, balerine. De aceea se poate opta pentru amenajări cu floricele, căluţi etc.

Se practică stilul romantic pentru întreaga locuinţă sau numai pe funcţiuni?

Pentru întreaga locuinţă, amenajările romantice sunt rare. De obicei se preferă o atmosferă romantică pentru dormitor. Foarte practicată este realizarea unui colţişor intim, cu aspect romantic, de exemplu o măsuţă de machiaj cu oglindă şi scaun în dormitorul matrimonial.
În alte situaţii se apelează pentru crearea unei atmosfere romantice doar la un singur element de accent: un tapet pe un perete, un fotoliu sau un scaun uşor retro, un candelabru, buchete de flori etc.

Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă