16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialLokodi forţează evacuarea "Galenus"

Lokodi forţează evacuarea „Galenus”

Spitalul ar fi trebuit să fie evacuat în octombrie, dar s-au opus consilierii democrat-liberali.

 

Evacuarea Centrului medical „Galenus”, primul spital privat din Târgu-Mureş, intră din nou în dezbaterea consilierilor judeţeni din Mureş. Şi asta după ce, în luna octombrie a anului trecut, consilierii judeţeni PDL s-au opus adoptării unui proiect de hotărâre în acest sens. Atunci, consilierii judeţeni democrat-liberali au declarat că mai au nevoie de timp pentru a decide, în condiţiile în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Edita Lokodi, nu i-a permis managerului firmei care deţine centrul medical, Lucian Neagoş, să îşi sus¬ţină punctul de vedere în faţa aleşilor judeţeni. Tot atunci, Lokodi îi avertiza pe consilierii judeţeni care s-au opus evacuării că vor răspunde personal în faţa organelor de cercetare în acest caz.

Spital fără autorizaţii de construire

Acum, preşedintele CJ Mureş le cere aleşilor judeţeni să voteze o hotărâre prin care începe procedurile de demolare a spaţiilor construite fără autorizaţie. „Se solicită primarului municipiului Târgu-Mureş desfiinţarea pe cale administrativă a construcţiei edificate (…) în termen de 45 zile calendaristice de la data comunicării prezentei hotărâri. În cazul în care primarul municipiului Târgu Mureş nu îndeplineşte procedurile de desfiinţare a construcţiilor în urma solicitării (…), se mandatează preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, dna Lokodi Edita Emoke, să desfăşoare de îndată procedurile de desfiinţare a construcţiilor în cauză în numele proprietarului terenului – judeţul Mureş, cu respectarea prevederilor legale, pe cheltuiala contravenientului”, se arată în articolele 4 şi 5 ale proiectului de hotărâre a cărui punere în aplicare ar fi sinonimă cu desfiinţarea unităţii sanitare.

Aşteaptă şedinţa Consiliului

„Aştept să vedem ce va fi joi, pentru că vorbim, practic, de acelaşi proiect de hotărâre”, a declarat dr. Lucian Neagoş, potrivit căruia expunerea de motive care însoţeşte proiectul este eronată deoarece între timp firma sa a câştigat un proces cu CJ Mureş. „Ne-au dat în judecată şi pentru o redevenţă de aproape 400.000 de lei şi au pierdut irevocabil într-un proces în care au cerut, de asemenea, constatarea nulităţii contractului de asociere dintre noi şi spitalul judeţean, şi probabil şi asta o deranjează acum pe doamna preşedinte”, a spus Neagoş.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă