26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalConcursul Internaţional de Musical "Sylvester Levay" caută talente

Concursul Internaţional de Musical „Sylvester Levay” caută talente

Scopul competiţiei este acela de a oferi tinerilor din diferite ţări şansa de a-şi pune în valoare talentul prin interpretarea pieselor lui Sylvester Levay, cunoscutul compozitor de musical distins cu premiul Grammy. Evenimentul se înscrie în tradiţia organizării anuale a unei astfel de competiţii de către Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta, împreună cu partenerii săi. 
 
Cui se adresează?
 
 Concursul se adresează tinerilor interpreţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani (femei), respectiv 18 şi 30 de ani (bărbaţi). În cazuri speciale şi ca răspuns la cererile individuale, juriul poate face excepţie de la această regulă. Termenul limită pentru înscrieri este 31 martie 2011.
 
 Categorii
 
 1.Solo – voci feminine: Elisabeth, „I”, Constanze, Mărie Antoinette, Baroneasă Waldstatten, Nannerl, Mrs. Danvers, Beatrice
 2. Solo – voci bărbăteşti: Wolfgang Mozart, Maxim de Winter, Moartea, Rudolph, Colloredo
 3. Voci de caracter: Mrs. Van Hopper, Jack Fawell, Schikaneder, Frau Wolf, Lucheni
 
 Competiţia se va desfăşura în trei etape. Prima etapă, de preselecţie, va avea loc între 1 aprilie şi 15 mai în diferite locaţii ale instituţiilor partenere din întreaga lume şi presupune interpretarea a două piese de musical la alegere. Un număr de aproximativ 100 de candidaţi vor fi selectaţi pentru a participa în a două etapă, semifinala, care se va desfăşura în Subotica, oraşul natal al lui Sylvester Levay, iar 20 de interpreţi se vor califica în finala care va avea loc pe 1 iulie, în Teatrul în aer liber din staţiunea Palic. Acelaşi teatru va găzdui un spectacol de gală pe 2 iulie, în vreme ce Teatrul Naţional de Operetă şi Musical din Budapesta va organiza la rândul sau o gală pe 4 iulie.
 
 Locul de desfăşurare al preselecţiei naţionale este Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Dosarul de înscriere trebuie să conţină: un CV detaliat, o fotografie, formularul de înscriere completat corespunzător, dovadă plăţii taxei de înscriere (30 euro se achita la înscriere; pentru candidaţii selectaţi pentru semifinală din Subotica, se adaugă o taxa de 50 euro).
 
 Formularul de înscriere va fi trimis pe adresă pe e-mail bucureşti@levaymusicalcomp.com, iar dosarul de înscriere complet va fi depus la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” – Secretariatul Muzical. Absolvirea unui conservator sau universitate de arte nu reprezintă o condiţie.

Premii
 
 Pentru etapă finală a competiţiei, juriul, format din 5-7 experţi internaţionali, va distribui premii, inclusiv premii în bani (locul I: 5000 de euro, locul II: 3000 de euro, locul III: 2000 de euro + câte un premiu special pentru fiecare categorie: – 1000), recunoaştere profesională (oportunităţi de interpretare în Budapesta şi alte oraşe implicate) şi obiecte de valoare. De asemenea, Sylvester Levay  va oferi un premiu special unui concurent la alegerea sa.
 
 Pentru detalii suplimentare, puteţi accesă site-ul oficial al concursului www.levaymusicalcomp.com/en.  

Eveniment co-organizat de Consiliul oraşului Subotica, Centrul Cultural Maghiar din Subotica, Compania Maghiară de Teatru din Subotica şi Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” (membru al Uniunii Teatrelor Muzicale din Europa – EMTU).

Cele mai citite

VIDEO Cel puțin 51 de persoane au murit într-o explozie de la o mină de cărbune din Iran

O explozie de gaz într-o mină de cărbune din provincia iraniană Khorasan de Sud a ucis cel puțin 51 de persoane și a rănit...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...
Ultima oră
Pe aceeași temă