19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialUn inginer şi patru electricieni au murit în explozia care a avut...

Un inginer şi patru electricieni au murit în explozia care a avut loc la Mina Uricani

Un inginer şi patru electricieni, cu vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani, au murit, sâmbătă, în explozia care a avut loc la Mina Uricani, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale a Hiulei (CNH) Petroşani, cei cinci angajaţi ai minei Uricani care au murit în urma deflagraţiei au vârste cuprinse între 36 şi 41 de ani.

Conform sursei citate, echipa de electricieni care executa reparaţii la transformatorul defect era condusă de inginerul Cosmin Calotă, de 36 de ani.

Alături de acesta, şi-au pierdut viaţa electricienii Marian Cucu, de 41 de ani, Cornel Borchici, de 36 de ani, Iulian Stoi, de 36 de ani, şi Ion Nădrag, de 37 de ani.

Pe de altă parte, în comunicatul CNH este confirmat faptul că în subteran a avut loc o a doua explozie.

„În timpul evacuării victimelor, aflându-se pe traseul spre suprafaţă, personalul salvator a resimţit suflul celei de-a doua explozii. Din fericire, această deflagraţie nu a mai produs victime”, se arată în comunicat.

Trupurile celor cinci persoane, care au murit în explozia care a avut loc la Mina Uricani, au fost transportate cu o dubă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Morga Spitalului de Urgenţă din Petroşani.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Prim-procurorul adjunct al Curţii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Uricani, că a fost demarată o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor tragediei în care cinci persoane şi-au piedut viaţa în subteran, precizând că rezultatele vor fi publicate în zilele următoare.

Cele mai citite

Marcel Boloș explică deficitul mare,  prin nivelul record al investițiilor

La sfârșitul lunii august, deficitul bugetar era de 4,53% din PIB Marcel Boloș explică explozia deficitului prin nivelul investițiilor, nu prin cheltuielile cu aparatul bugetar. “Desigur...

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...

Topor vechi de 4.000 de ani găsit de către miner din Gorj, la prima căutare cu detectorul de metale

Un topor vechi de aproximativ 4.000 de ani, din clasa „Tezaur“, a fost descoperit în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia. Piesa este...
Ultima oră
Pe aceeași temă