16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProstituatele, puse la muncă în folosul comunităţii

Prostituatele, puse la muncă în folosul comunităţii

Activitatea ilegală a prostituatelor din judeţul Mureş dă probleme autorităţilor, care nu pot încasa de la acestea amenzile care le sunt aplicate. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş, comisarul-şef Valentin Pescari, a declarat că, în aceste condiţii, sunt tot mai mulţi primarii care le cer poliţiştilor să nu mai amendeze prostituatele. „Sunt primari care vin să ne spună să nu le mai amendăm, pentru că anul viitor nu vor mai primi bani de la buget, pentru că se încarcă pur şi simplu bugetele locale cu amenzi care nu se pot încasa şi sumele se reportează de la un an la altul”, a declarat Pescari. El crede că ar fi nevoie de o modificare legislativă în acest domeniu.

Amenzi de 150.000 de lei

Şeful IPJ Mureş a precizat, totodată că, cel mai afectat pare a fi bugetul comunei Apold unde o singură prostituată are de plătit amenzi de peste 150.000 de lei, iar bugetul comunei este cu atât mai mic. Dacă în judeţ autorităţile locale nu ştiu ce să facă, la Târgu-Mureş Poliţia Locală din subordinea Primăriei a găsit soluţia pentru a recupera într-un fel banii de la prostituate. „În baza sentinţelor civile nr. 10512 şi 10511, emise de Judecătoria Târgu-Mureş, la data de 09.11.2010, comisia întrunită, formată din reprezentanţi ai serviciilor publice subordonate Primăriei şi Consiliului Local Municipal Târgu-Mureş a hotărât ca numita N.V.S din Târgu-Mureş, să presteze cele 20 de ore de muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi, iar numita R.E. din Târgu-Mureş să presteze cele 40 de ore de muncă în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul”, începând cu data de 31 ianuarie 2011″, spune Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale de la Târgu-Mureş, potrivit căruia cele două au fost sancţionate în repetate rânduri pentru săvârşirea contravenţiei de atragere de persoane în vederea practicării de relaţii sexuale şi primirea în schimb a unor foloase materiale. „Supravegherea persoanelor în cauză pe toată durata executării mandatului se va face de către agenţi ai Direcţiei Poliţiei Locale în colaborare cu conducerea serviciilor publice unde au fost repartizate”, mai arată şeful Poliţiei Locale de la Târgu-Mureş. „Sper doar să nu-mi strice oamenii de pe acolo”, a fost reacţia primarului Dorin Florea. El afirmă, totodată, că problema prostituţiei ar trebui legiferată în România.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă