17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAtac cu toporul la un oficiu poştal din Galaţi

Atac cu toporul la un oficiu poştal din Galaţi

Atacatorul nu a reuşit să fugă cu încasările, ca în jaful de la Bingo Metropolis, dar a băgat spaima în angajaţi şi a distrus un monitor.

Un gălăţean care nu avea bani de buzunar pentru weekend s-a gândit să îi procure de la Oficiul Poştal nr. 7, din cartierul Ţiglina 2. Bărbatul a aşteptat momentul în care în oficiu nu era nici un client, şi-a pus cagula şi, înarmat cu un topor, s-a prezentat la ghişeu, cerându-i uneia dintre oficiante să îi dea toţi banii din încasări. „A cerut uneia dintre angajatele oficiului să i se dea banii, femeia i-a spus că nu au bani, şi atunci el, supărat sau cine ştie ce o fi fost în capul lui, a lovit cu toporul monitorul unuia dintre calculatoare şi a fugit printre blocurile din cartier”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, subcomisarul Ştefan Gohoreanu.

Potrivit vânzătoarelor, întreaga aventură a durat mai puţin de un minut. Oficiantele au acţionat butonul de panică, dar acesta nu funcţiona. Oficiul Poştal 7 nu este dotat cu camere de supraveghere, aşa că poliţiştii trebuie să dea de urma autorului tentativei de jaf uzând de metodele clasice. Au început o anchetă în care au fost audiate angajatele oficiului, au căutat amprente pe mânerele uşilor şi în zona monitorului zdrobit cu toporul şi au adus un câine poliţist care să ia urma atacatorului. Sunt şanse mai mari ca vinovaţii să fie găsiţi în altă anchetă ce va fi efectuată în acest caz, pentru că poliţiştii trebuie să afle de ce oficiul poştal nu e dotat cu camere de supraveghere şi de ce nu a funcţionat butonul de panică.

Acesta a fost al doilea jaf produs la Galaţi de la începutul anului. În urmă cu o săptămână, trei bărbaţi cu cagule pe faţă şi înarmaţi cu un pistol şi o şurubelniţă au pătruns în sediul Bingo Metropolis şi au reuşit să fugă cu încasările, în valoare de 40.000 lei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă