21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalUnde a dispărut medicul care l-a salvat pe Navalnîi anul trecut

Unde a dispărut medicul care l-a salvat pe Navalnîi anul trecut

 Poliția din regiunea Omsk, la aproximativ 2.200 km la est de Moscova, a declarat că medicul Alexander Murakhovsky a părăsit vineri o facilitate de vânătoare aflată în pădure cu un vehicul de teren și nu a mai fost văzut de atunci.

Serviciile de urgență, drone, un elicopter și voluntari s-au alăturat efortului de căutare.

Murakhovsky a fost medicul șef al spitalului din orașul siberian Omsk care l-a tratat pe Navalnîi. Ulterior, Murakhovsky a fost promovat în funcția de ministru regional al sănătății.

După negocieri tensionate cu autoritățile, Navalnîi a fost transportat cu avionul în Germania, de la Omsk pentru tratament suplimentar.

Testele de laborator din trei țări europene au stabilit că Navalny a fost otrăvit. Kremlinul a respins în repetate rânduri acuzațiile că autoritățile ruse ar fi încercat să-l omoare pe Navalnîi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă