17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCazul Loredana Jalbă: miracolele există

Cazul Loredana Jalbă: miracolele există

Tânăra care se afla în moarte clinică după ce fusese rănită de o bucată de tencuială căzută de pe faţada căminului şi-a revenit în mod miraculos.

Loredana Jalbă, în vârstă de 30 de ani, locuieşte împreună cu soţul său, la căminul din curtea Liceului Metalurgic din Galaţi. În după-amiaza zilei de 21 decembrie, în timp ce trecea pe aleea din faţa căminului, tinerei i-a căzut în cap o bucată de tencuială desprinsă de pe balustrada balconului de la etajul 3. Impactul a fost atât de puternic, încât victima a suferit un traumatism cranio-cerebral foarte grav şi a intrat în stop cardiorespirator. A fost operată de medicii de la Secţia de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, dar în zilele ce au urmat starea tinerei nu s-a îmbunătăţit. După ce, timp de 14 zile de comă profundă, tânăra a dat primele semne de viaţă, a mai urmat încă o săptămână în care a trăit graţie aparatelor. Potrivit dr. Nicolae Bacalbaşa, „în toată această perioadă, doctoriţele Nicoleta Lupu şi Florenţa Călăraşu nu s-au dezlipit de pacientă” şi, la finele a încă 7 zile, tânăra şi-a revenit, a fost decuplată de la aparate, a început să îşi mişte mâinile şi să vorbească. Acum, familia mai are de rezolvat o problemă, aceea de a găsi banii necesari pentru tratamentul destul de costisitor. „E foarte greu şi acum cu banii. Ne costă 200 de lei pe zi tratamentul fetei, apoi urmează recuperarea”, spune mama tinerei, Viorica Mocănaşu. Imediat după ce şi-a revenit, Loredana Jalbă le-a mulţumit medicilor de la Neurochirurgie şi ATI care i-au salvat viaţa şi a spus că se gândeşte foarte serios să se înscrie la Facultatea de Medicină, pentru ca, la rândul ei, să poată salva vieţi. Însă nu a uitat că suferinţa sa a fost provocată de neglijenţa celor care administrează căminul şi că, dacă nu era ea însăşi victima, putea fi oricare din locatarii acelui cămin. „Vreau să mă fac bine şi apoi îi voi da în judecată pe cei din cauza cărora am ajuns la spital. Pe administrator, pe toţi”, a adăugat Loredana Jalbă.

Căminul nimănui

Căminul din curtea Liceului Metalurgic este în aceeaşi situaţie confuză în care se găsesc sute de foste cămine şcolare sau de nefamilişti din toată ţara. Se află în curtea liceului, dar chiriaşii care locuiesc acolo plătesc chirie la Primăria Galaţi. Evident, nici Inspectoratul Şcolar, nici primăria nu se consideră responsabile financiar pentru situaţia în care se află căminul şi, în momentul în care s-a produs accidentul, ambele instituţii au dat vina una pe cealaltă. Totuşi, Inspectoratul pentru Construcţii a dat o amendă de 7.000 de lei Inspectoratului Şcolar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă