18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSportQuintus: โ€žCรขtฤƒ vreme am un cuvรขnt de spus รฎn PNL, nimeni nu-i...

Quintus: โ€žCรขtฤƒ vreme am un cuvรขnt de spus รฎn PNL, nimeni nu-i va sancลฃiona pe Orban ลŸi Sฤƒftoiu”

PreลŸedintele onorific al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu crede cฤƒ Adriana Sฤƒftoiu ลŸi Ludovic Orban vor fi sancลฃionaลฃi pentru intervenลฃiile critice din timpul ลŸedinลฃei Delegaลฃiei Permanente cu privire la oportunitatea alierii cu PC-ul lui Dan Voiculescu.

„Atâta vreme cât cuvântul meu va cântฤƒri ceva în partidul ฤƒsta, nu se vor lua mฤƒsuri de sancลฃiune nici împotriva Adrianei Sฤƒftoiu nici împotriva lui Orban. Nici mฤƒcar de avertisment nu putem vorbi”, a declarat Mircea Ionescu Quintus pentru România liberฤƒ.

Liberalul îลŸi aminteลŸte cฤƒ a avut o contribuลฃie importantฤƒ la aducerea Adrianei Sฤƒftoiu în partid ลŸi spune despre ea cฤƒ este o persoanฤƒ „independentฤƒ”, care „nu merge cu turma”. „Orban e aลŸa cum e, e ca ลŸi copilul meu. El a fฤƒcut pe fabulistul la Delegaลฃia Permanentฤƒ, dar doamna Sฤƒftoiu a fฤƒcut observaลฃii de moralฤƒ politicฤƒ. Sincer, mi s-au pฤƒrut mult mai puลฃin potrivite replicile preลŸedintelui Antonescu decât ale celor doi”, mai spune Quintus. În opinia sa, liderul PNL nu se gândeลŸte sฤƒ-i excludฤƒ pe cei doi deputaลฃi ลŸi nici sฤƒ le dea o lecลฃie, aลŸa cum a relatat presa. „În partid pฤƒrerile se exprimฤƒ liber, nu ลŸtiu ce l-a deranjat pe preลŸedinte, dar nu cred cฤƒ-i trece prin cap sฤƒ sancลฃioneze”, a conchis fostul preลŸedinte al PNL.

De aceeaลŸi pฤƒrere este ลŸi preลŸedintele fondator Radu Câmpeanu: „Nu este momentul acum sฤƒ îndepฤƒrtฤƒm oamenii. Nici o excludere nu e binevenitฤƒ fie ea ลŸi pentru a întฤƒri autoritatea liderului.” Seniorul PNL nu ezitฤƒ sฤƒ-l înลฃepe discret pe Crin Antonescu: „Asta e, e preลŸedintele nostru, l-am ales, mergem cu el mai departe.” Despre sancลฃionarea Adrianei Sฤƒftoiu au vorbit ลŸi alลฃi membri ai partidului precum, Dan Mihalache sau Puiu HaลŸotti, care au ลฃinut sฤƒ precizeze cฤƒ aceasta ar trebui sฤƒ-ลŸi însuลŸeascฤƒ disciplina de partid.

Câmpeanu: „Felix nu e singur”

Despre alianลฃa de centru dreapta dintre PNL ลŸi PC, seniorii liberali spun cฤƒ este un „pas mic, dar util” care nu aduce nici „foloase, nici pagube”. „O înลฃelepciune evreiascฤƒ spune cฤƒ puลฃin înseamnฤƒ mult mai mult decât nimic. Trebuia sฤƒ facem asta ca un prim pas înainte de a discuta despre unificarea opoziลฃiei”, argumenteazฤƒ Quintus. Cât despre pata de pe imaginea PC-ului, Radu Câmpeanu spune cฤƒ PNL poate trece cu vederea: „Felix nu e singur. E cel puลฃin câte un Felix în fiecare partid, ba chiar ลŸi la putere”. În opinia celor doi, adevฤƒratele probleme în construcลฃia politicฤƒ gigant la care lucreazฤƒ astฤƒzi Ponta ลŸi Antonescu abia încep. „Cu PC-ul a fost uลŸor, e un partid mic, nepretenลฃios, un partid patronal. PSD-ul în schimb e un partid sindical. Va trebui sฤƒ rezolvฤƒm probleme ideologice, programatice, de strategie „, subliniazฤƒ Quintus. El e însฤƒ optimist cฤƒ se va ajunge la o înลฃelegere atâta vreme cât se va renunลฃa la orgolii ลŸi dacฤƒ se vor aลŸeza la masฤƒ „adevฤƒraลฃi oameni de stat, Ion Iliescu ลŸi Adrian Nฤƒstase”.

 

 

Cele mai citite

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ