17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCâtă benzină cumperi cu 50 de bani

Câtă benzină cumperi cu 50 de bani

Zeci de gălăţeni au blocat cea mai importantă benzinărie din oraş, plătind cu mărunt, pentru a protesta împotriva scumpirii preţurilor carburanţilor.

Galaţiul a intrat pe lista protestelor împotriva preţurilor carburanţilor prin protestul unui grup de câteva zeci de şoferi, desfăşurat sub sloganul „Vrem o ţară ca afară”. Protestatarii au lipit pe geamurile maşinilor afişe pe care scria că în Statele Unite se pot cumpăra cu un salariu mediu 3.690 litri de carburanţi, în Italia, 923 litri, în timp ce în România – doar 236 litri. Coloana de maşini s-a format pe esplanada de la Stadionul „Dunărea” şi a ajuns la benzinăria de pe strada Saturn, una dintre cele mai frecventate din oraş, unde protestatarii au blocat benzinăria formând cozi la toate pompele de carburanţi. „Nu putem sta cu mâinile în sân, aşteptând ca cineva să fie impresionat de neajunsurile noastre.

Alimentez de zece lei şi voi plăti cu bani mărunţi, de 10 şi 50 de bani. Nu aştept să se întâmple absolut nimic, dar poate cineva dintre cei care iau astfel de decizii de scumpire să gândească de două ori înainte să facă asta”, a declarat Vlad, unul dintre iniţiatorii protestului. Un şofer mai în vârstă s-a declarat de acord cu protestul tinerilor. „Nu e normal ca noi să avem zăcăminte de petrol în ţară şi să plătim aşa de mult. Cum stau acuma la coadă să treacă protestul, parcă sunt pe vremuri, când stăteam la coadă la benzină”, spunea Vasile Rusu. Şoferii au spus că vor organiza proteste mai ample pe 17, 18 şi 19 ianuarie, când este pregătită o nouă serie de proteste în toată ţara. Un protest constând în plata cu mărunţiş a carburantului a avut loc şi în Constanţa, dar la el au participat numai circa 20 de şoferi, mobilizaţi în special prin intermediul site-urilor de socializare de pe internet.

Şi în Tulcea, aproape 50 de şoferi au participat la un protest organizat în semn de nemulţumire faţă de creşterea preţului la carburanţi. Protestul, al doilea de gen din ultimele 10 zile, a constat în tărăgănarea procesului de alimentare cu combustibil a autoturismului cu benzină şi în plata în monede de 5, 10 şi 50 de bani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă